pasaule

« previous entry | next entry »
Jan. 14th, 2006 | 12:56 am

Besī šitā pasaule. Gribētu dzīvot naivā pasaulē, kur visi saka, ko domā. Bez jebkāda aprēķina. Kur arī droši teikt visu, ko domā. Kur neviens nemeklē zemtekstus ikdienišķās sarunās. Un kur neviens nerunā muļķības. Kur neviens nemēģina sevi iztēloties cita cilvēka vietā. Varētu vēl turpināt, bet šaubos, ka kāds iedziļinātos.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {5}

Interesantā Dzīve

(no subject)

from: [info]dat
date: Jan. 14th, 2006 - 07:35 am
Link

es tik zinu, ka zēni (pārsvars) vispār nesaprot, kas ir zemteksts = ne paši tādos runā, un kur nu vēl saprot kad kāds grib pateikt kaut ko "netiešajā"

Reply


(no subject)

from: anonymous
date: Jan. 18th, 2006 - 12:33 am
Link

ne tikai džeki nesaprot zemtekstus. Tos nesaprot arī ļoti daudzi, neatkarīgi no dzimuma.
a par to naivo pasauli - pamēģini vienudien teikt visiem visu, ko domā. neko nenoklusē. neiznāks nemaz tik slikti, kā liekas.

Reply | Thread


dinciite

(no subject)

from: [info]dinciite
date: Jan. 18th, 2006 - 08:50 pm
Link

Kādreiz man likās, ka ir iespējams nelietot zemtekstus un normāli dzīvot. Tagad man šķiet, ka tā var tikai tad, ja galīgi vienalga, kādas izvēršas attiecības ar citiem cilvēkiem. Bet man nav vienalga - gribu labas attiecības.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: anonymous
date: Jan. 18th, 2006 - 10:31 pm
Link

Tev pilnīga taisnība - ja vienalga. Bet varbūt nav jēgas mēģināt liekuļot un saglabāt labas attiecības ar civēkiem, kuri īstenībā par Tevi neko īpaši labu nedomā, un tad vienudien būs vilšanās, ka šie cilvēki Tevi nodos. Protams, nelietot zemtekstus nemaz nav iespējams, bet ir iespējams netēlot. Būt tādai, kāda tu esi. Un ja citiem tu kaut ko nozīmēsi, viņi pieņems tev tādu - ar visiem trūkumiem, ar visām Tavām domām, uzskatiem, pasaules redzējumu. Tā laikam saucas sevis iemīlēšana...

Reply | Parent | Thread


dinciite

(no subject)

from: [info]dinciite
date: Jan. 18th, 2006 - 11:15 pm
Link

Kaut kā negribas piekrist. Pirmkārt man nešķiet, ka tā ir liekuļošana vai tēlošana, ja kaut ko noklusē vai mēģina pateikt saudzīgāk, lai saglabātu labas attiecības. Lieta ir tāda, ka liela daļa cilvēku mēģina daudzas lietas uztvert saasināti un personīgi un cenšas saskatīt zemtekstus tur, kur to nav. Tieši tāpēc lai pateiktu to, ko gribu, nākas teikt daudz mazāk.
Un par draugiem - jā, ir tādi cilvēki, kas mani pieņem ar visiem maniem trūkumiem. Bet ja man ar to arī pietiktu, es tak nekad nemainītos, taču man nebūt nav tik labs raksturs, lai varētu to atļauties. Mani draugi var samierināties ar maniem trūkumiem, bet man pašai gan nevajadzētu un es nemaz to negribu.

Reply | Parent