- 2/29/20 01:06 pm
- Tā kā Austrālija ir Āzijā, tas arī nozīmē, ka pārtikas veikalos ir viss, ko Āzijā mēdz ēst. Arī visa ēdamā augu valsts. Tad nu katru reizi var iepirkt kaut kādas nezāles un mēģināt, kas tas par zvēru un vai ir ziemeļeiropietim ar FODMAP problēmām sagremojams.
Šodien no veikala esmu atstiepusi pamatīgu saišķi ar Hin Choy un bunti Sai Yong Choi. Nav ne jausmas, kā to gatavo.
Vjetnamā virtuvi bieži varēja raksturot kā "kaudze neapstrādātas zāles", varbūt tas arī jāpiekopj un jāsukā tāpat vien no buntes iekšā.
Un vēl esmu uzsēdusies un japāņu mochi... bet izlasīju, ka no tiem katru gadu vairāki cilvēki iet bojā, jo tas lipeklis iesprūst kaklā un nosmacē. - 3 teicaMan ir ko teikt
- 2/29/20 05:50 am
-
Malaju pussalā viņiem patīk likt lapas dažādos šmoros, bet daudz kas no tā ir tikai garšai, kā piemēram ingvers, un tad viņi šķiro pa šķīvi.
Līdzīgs priekšstats man radās arī pastaigājot pa Singapūras botāniskiem dārziem, kur garšaugu sekcijas. - Piebilst
- 2/29/20 09:40 am
-
Choy esot “salāts”. Vispār viss tas līdzīgs spinātiem (esmu dzirdējusi apzīmējumu arī ūdens spināti). Kad iegrūž vokā uz 5min ar ķiploku, čili un ingveru tad sanāk ņomņom!
- Piebilst
- 2/29/20 02:17 pm
-
Mhm, viss, kas lapains ir choy
Nedz ķiploku, nedz čilli, nedz ingveru es nevaru lietot ar savu low-FODMAP ēšanas režīmu, bet nekas, tāpat kaut kā ēdu tās lapas - Piebilst