Deģa piezīmes - Post a comment
( Read Comments )
TimeText
05:53 am

[info]degjis

[Link]

Kad lasu ko tādu, paliek vienalga par izdevējdarbību, projektiem, kriminālatbildību, diagnozi, pat tautumeitu un teloxa piekaušana, vienalga, ja pēc gada vēl nebūs miera, jādodas turp piedalīties karā pret Putinu, vienalga, kādā veidā un formā.
No Hostomeles, Bučas un Irpiņas (Kijivas pievārtē) pienāk ziņas par neiedomājami daudziem līķiem ceļu malās, t.sk. ar sasietām rokām un spīdzināšanas pēdām. Līķu ir neiedomājami daudz, bet Ukrainas armija un glābēji vēl pat nav sākuši tos izvākt no mājām un drupām. Daļēji arī tāpēc, ka krievi visu maksimāli mīnējuši. Gan bērnu laukumiņus, gan pamestas automašīnas, gan dzīvokļu durvis utt., utjpr. Ukrainas sapieri maksimāli nodarbojas ar atmīnēšanu.
Nekad neaizmirsīšu kā Karabahā 2013.gadā pār mani nāca apjausma, ka nedrīkst iet tur, kur nav 100% zināms, ka iet drīkst. Uz vilinošajām kalnu ielejām jāskatās tikai ar actiņām.
Ukrainā tā būs vēl pietiekami ilgi, ar starptautisko palīdzību gan noteikti tiksim galā. Taču, jā, parasto, sirsnīgo vaņu un voloģu ieraktās mīnas un novilktās granātas prasīs vēl neviena vien ukraiņa, arī bērnu dzīvības.
Briesmīgas ziņas pienāk no ciemiem, kuros krievijas armija ieiet savā atkāpšanās ceļā. Viņi atņem vecākiem bērnus, īpaši jaunas meitenes, jo tās noder ne tikai kā dzīvais vairogs, bet arī izvarošanām.
Pēc neapstiprinātām (pagaidām neapstiprinātām) ziņām krievi baltkrievijā, Navoļas pilsētā esot organizējuši tirgu, kurā tirgojas ar Ukrainā salaupīto. Iegādei tiek piedāvātas veļasmašīnas, trauku mazgājamās mašīnas, ledusskapji, rotaslietas, automašīnas, velosipēdi, motocikli, trauki, mākslas darbi, bērnu rotaļlietas, kosmētika. Tas, kas ir salaupīts gan dzīvokļos, gan veikalos. Viņi nošauj suņus, kas palikuši pagalmos un cenšas apriet asvabaģiķeļus, suņu līķu gar ceļmalām gandrīz vai nav mazāk par cilvēku.
Okupanti cenšas apmainīt sazagto valūtu, bet baltkrievijā ir limitēts atļautās valūtas daudzums, tādēļ baltkrievi iesakot krieviem doties uz bankām, bet to, savukārt, krieviem neatļaujot vadība.
Uz " tirgu" ir noorganizēta centralizēta preču piegāde. No Sumu apgabala uz Baltkrieviju dodas smago automašīnu kolonna ar daždažādām salaupītajām sadzīves precēm.
Pēc citiem datiem krievi arī baltkrievijā esot makten kāri pēc sadzīves tehnikas, pērkot veikalos kā traki.
Savukārt baltkrievijas pilsētā Mozirā no krievu kamaziem izkrautās salaupītās mantas uz krieviju nosūta eksprespasts СДЕК.
Tā runā, ka neesot neviena apstiprināta gadījuma, kad baltkrievu partizāni būtu tik tiešām nolaiduši no sliedēm krievu vilcienus ar karatehniku. Tās visas esot, diemžēl, pasakas, kas ilustrētas ar vilcienu katastrofu attēliem..
Mēs nolādām krievus līdz septītajam augumam, un nekas no šiem lāstiem nenāks mums atpakaļ. Tie būs kā detonators lāstiem vēl no Ivana Bargā un Pētera I laikiem, no Baturinas, no dzimtbūšanas, no lielinieku, čekistu un sarkanās armijas sētajām šausmām, no Holodomora un izsūtīšanām, no pārkrievošanas un no visas viņu ņirgāšanās par citām tautām.
Un, protams, vispārējā jūsmā neaizmirsīsim, ka Zelenskis personīgi un viņa valdība ir izdarījusi noziedzīgu nolaidību. Neuzklausot ne NATO, ne savu ekspertu un izlūku teikto. Līdz pēdējam brīdim meklējot mieru putina acīs, cenšoties ar nolieguma politiku uzturēt labvēlīgu investīciju vidi. Neorganizēja ne aizsardzību, ne evakuāciju. Tā runā, ka Zelenska bērni un vecāki neesot Ukrainā.
Reply:
 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Kā sauc tavu māti Powered by Sviesta Ciba