daina_t ([info]daina_t) wrote on September 26th, 2016 at 09:32 pm
Teikt, ka esmu apguvusi, pagaidām būtu ļoti pārspīlēti :) Mēģinu (fragmentāri) pie tā strādāt kopš septembra sākuma. Kopš tā laika ir bijuši divi apzinātie sapņi. Diemžēl haltūrēju uz sapņu dienasgrāmatu, kur būtu jāpieraksta visi sapņi uzreiz pēc pamošanās, jo no rītiem nevaru laicīgi piecelties uz darbu (kur nu vēl uz rakstīšanu).
Tagad esmu sākusi lasīt Stephen LaBerge grāmatu "Exploring the World of Lucid Dreaming", viņš ir tāds kā pionieris šajā jomā, pamatā ir nopietni zinātniski pētījumi, bet viņš daudz atsaucas arī uz, piem., budismu. Šeit var izlasīt tādu kā ievadu jeb biežāk uzdotos jautājumus: http://www.lucidity.com/LucidDreamingFAQ2.html

Ļoti īsi to kopsavelkot, galvenās metodes ir pierakstīt sapņus un analizēt tos, meklēt motīvus, kas atkārtojas, lai sapņa laikā varētu tos "atkost"; kā arī vairākas reizes dienas laikā piedomāt, vai esi nomodā (lai tas kļūtu par ieradumu). Ir, protams, vēl visādi triki un metodes, bet nu es vēl esmu tikai grāmatas sākumā :)

Bet vispār man apzinātie sapņi ir laiku pa laikam bijuši jau iepriekš agrāk, bet tas bija tā nejauši. Tad parasti vienkārši izmantoju iespēju palidot.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: