Tales of the Glass Flower - Smokers - morally inferior?
cyrain
[info]cyrain
Add to Memories
Tell A Friend
Smokers - morally inferior?
"You assume people want to live. Some of us wake up every morning wishing they were dead, but being too much of a pussy to actually commit suicide. Some of us have been like that for years, can't bear the suffering and only wish life will be short. To people like us, I really don't get how "but you'll have cancer!" can discourage us.
I really don't understand people like you."
(context - http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/dp1m2/why_are_nonsmokers_under_the_impression_that/c11ubhj )
Comments
From: [info]divi_g Date: October 10th, 2010 - 02:48 am (.)
Lēni un mokoši tomēr. Un dārgi.
cyrain From: [info]cyrain Date: October 10th, 2010 - 07:42 pm (.)
Nemokošu nāves veidu ir pamaz (pie tam praktiski neviens no pašinducētajiem). A par lēni...kad dzīve vispār sāk izskatīties kā lēni mokoša diena pēc otras.

Smoking self to death noteikti nav labākais ko darīt - bet nikotīnam uz ^^ stāvokli ir pozitīva ietekme.

Un, citāta jēga jau vairāk tajā, ka 'OMG you're gonna die!!!!' zināmā stāvoklī tiešām ir mazāk iebiedējums kā iedrošinājums. Pie tam starp inteliģentiem un domājošiem cilvēkiem tādā stāvoklī esošu ir procentuāli stipri vairāk nekā sabiedrībā kopumā.

Nē, atkarīgs smēķētājs nekad neesmu bijis un bez nevienas izsmēķētas jau vairāk kā gadu.
From: [info]divi_g Date: October 10th, 2010 - 08:14 pm (.)
Hmm, nošaušanās, miegazāles?

Es neapšaubu to, ka principā smēķēšana ir pašdestrukcijas veids, tomēr teiktu, ka kaut kādā mērā tik dziļu iemeslu meklēšana var būt arī 1kārši attaisnojumu meklēšana :))
cyrain From: [info]cyrain Date: October 10th, 2010 - 08:59 pm (.)
Miegazāles - ārkārtīgi nepatīkama vemšana pie lielām devām. Vairākas mokošas nedēļas pakāpeniski atslēdzoties orgāniem pie mazākām. Uztrāpīt uz 'aizmigs un nepamodīsies' ar over the counter pieejamajām ir ļoti grūti.

Nošauties - efekts atkarīgs no tā kur tieši plāno šaut un no kā nāvei būtu jāiestājas. Acumirklīgu nāvi tas negarantē, organisms ir fkn dzīvotspējīgs arī ar pusizšķaidītu galvu.
From: [info]divi_g Date: October 10th, 2010 - 09:26 pm (.)
Ir jau Kobeina metode.
Bet kā Tu to visu zini?
cyrain From: [info]cyrain Date: October 10th, 2010 - 11:43 pm (.)
Ir izdzīvotāji arī Kobeina metodei. Nerunājot par alternatīvajām teorijām tam konkrētajam gadījumam.

A par kā... pa kādam kursam studiju laikā + kas nu labs internetā palasāms, par spīti visai pamatīgai subjekta cenzēšanai. Atkarību izraisošs hobijs tādu te informāciju kolekcionēt. Kaut kādā ziņā smēķēšanai līdzīgs droši vien.
From: [info]divi_g Date: October 11th, 2010 - 08:02 am (.)
Nu labi, un ko tad Tu ieteiktu? :D
cyrain From: [info]cyrain Date: October 12th, 2010 - 10:04 am (.)
Ieteikt metodi, kas garantē vēlamo rezultātu, bez mokām un bez kropļojošām sekām neveiksmes gadījumā?


Nevaru.

Elektrība sāp. Uguns arī. Traumas - ar grūti sasniedzamiem izņēmumiem arī sāp. Jap, var, iespējams, paveikties, bet nav metodes, kas garantētu, ka paveiksies.



Iespējams slīcināšanās aukstā ūdenī pēc hiperventilācijas varētu būt viens valīds risinājums(smakšanas sajūtas rodas no CO2 koncentrācijas pieaugšanas, nevis O2 krišanās. CO2 koncentrāciju samazināt ir iespējams. Teorētiski. ja esi nirējs ar kaut cik pieredzi.) Aukstais ūdens savukārt mazina dažus citus nevēlamus neveiksmes blakusefektus.



No tieši fizikajām traumām diezgan statistiski letālas ir sadursmes ar vilcieniem. Bet tā ir statistika rietumos (say, UK), kur statistika sadursmēm ar metro toties ir 66% survival rate dēļ zemāka ātruma. Un mums vilcieni ir lēni. Un, well... yeah, nav tie rezultāti tik prognozējami.

Augsceltnes - līdzīgi. Organisms spēj būt nelabi izdzīvojošs arī pēc padsmitstāviem. (un neizdzīvojošs pēc diviem). Galu galā lidmašīnu krašos mirst no sprādzieniem liesmām&the like vairāk nekā no paša kritiena.

Traumām, šāvieniem tai skaitā, lai tas būtu uzreiz un nesāpīgi ir uzreiz un nesāpīgi jānograuj apziņa un vitālās funkcijas - un tās vietas smadzenēs ir diezgan aizsargātas. Cilpa ap kaklu + pietiekams augstums to bez maz vai nodrošina labāk - bet te atkal 'pietiekams augstums, pareizi sasieta' - alternatīva, pat ja arī ar potenciāli līdzīgu galarezultātu, tomēr ir stipri nepatīkamāka.


Visādas noasiņošanas variācijas nav uzreiz + organismam ir daudz failsafe mehānismu. Ā, un pat neskaitot blakusefektus no 'damn, ne tā iegriezu' paliek smadzeņu bojājuma risks neveiksmes gadījumā.

Hipotermiju bieži min kā makten pozitīvu aiziešanas veidu - bet pārsvarā tie, kas nekad nav dzīvojuši aukstā klimatā un ne pārāk labi stādās priekšā cik 'patīkams' ir periods līdz brīdim kad samaņa atslēdzas. Un, protams, dēļ organisma failsafe mehānismiem visu pirkstu saglabāšana neveiksmes gadījumā ir diezgan mazticama. Smadzenes organisms sargā.

Potenciāli efektīvā ķīmija ir vai nu kontrolētas substances vai nepietiekami izpētītas, vai abi. Ir daudz toksisku vielu, tā nav problēma. Bet zibenīga un/vai nejūtama iedarbība ir maz kam. Un pat ja ķeras pie kontrolētajām - ir iemesls kāpēc operācijās piedalās anesteziologs, nevis tikai sākumā iešpricē vienu špricīti, redz.

Hemlock rekomendētie maisiņi galvā tiek rekomendēti nevis tāpēc, ka nav nepatīkami (smakšana ir nepatīkama. ļoti.), bet vienkārši tāpēc, ka to var pats, pat pie limitētas kustību iespējas/vai kāds var palīdzēt neatstājot ļoti redzamas sekas - viņu misija tomēr ir termināli slimie pacienti, kam nav pieejama eitanāzija.
cyrain From: [info]cyrain Date: October 12th, 2010 - 10:06 am (.)
Līdz ar to, pašlaik spēkā esošā nesāpīgākā rekomendācija ir - live on while you can stand it, and just see what happens.
From: [info]divi_g Date: October 12th, 2010 - 10:10 am (.)
Razors pain you;
Rivers are damp;
Acids stain you;
And drugs cause cramp.
Guns aren't lawful;
Nooses give;
Gas smells awful;
You might as well live.
(Dorothy Parker)
:)))

Bet nu jā, es laikam "uzticētos" uz kārtīgam šaujamajam, sprāgstvielām (ja mācētu uztaisīt) vai cilpai&tiltam.
cyrain From: [info]cyrain Date: October 10th, 2010 - 09:00 pm (.)
Un ne tik daudz 'smēķēšana ir pašdestrukcijas veids' bet gan 'pašdestruktīvā noskaņojumā kancerogēnie draudi ir smieklīgi'.
From: [info]divi_g Date: October 10th, 2010 - 09:27 pm (.)
Tas gan.
12 domas atstātas || Piebilst?
Te raksta
Cyrain
User: [info]cyrain
Name: Cyrain
calendar
Back March 2011
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
***
   "This is a place where the dying come in hopes of winning life. We don't get many immortals."
   "I seek a different prize," the Immortal said.
   "Yes?" I prompted.
   "Death," he told me."Life. Death. Life."
   "Two different things," I said. "Opposites. Enemies."
   "No," said the Immortal. "They are the same."