cycle

18. Septembris 2009

13:37 - Invest in China!

Es investēju Ķīnā...

Vismaz ar to varētu visu šo salīdzināt. Es investēju Ķīnā, tas nekas ka tur ir liels risks un ir būtiskas atšķirības domāšanā un pasaules uztverē. Es tur investēju jau 3 gadus, kad pirmo reizi ieraudzīju, baidījos. Tad saņēmos un ieguldīju pirmo depozītu un protams kļūdījos. Tiku salauzts jau nākamajā dienā. Bet tas mani neapturēja, es vispār esmu nenormāli stūrgalvīgs. Ik pa brīdim investēju, itkā nedaudz, itkā nenozīmīgas summas, bet patiesībā lielāko daļu no tā, kas man ir. Pietiekami daudz, lai nepietiktu resursu ieguldīt citās valstīs. Pietiekami daudz, lai viņa būtu viena vienīgā.
Bet es regulāri zaudēju. Regulāri zaudēju visu ko ieguldu. Es regulāri bļaustos pusnaktī, pa ceļam uz tramvaja pieturu Matīsa ielā. Es šad tad domāju, kā būtu bijis, ja Ķīna nebūtu ienākusi manās domās. Vai ja es sākumā nebūtu nobijies. Regulāri uzdodu jautājumus, uz kuriem atbilde nav un nebūs. Un ir vēl viens jautājums, uz kuru atbildi vēl ir iespējas uzzināt - vai ja izdotos tomēr Ķīnā, vai tas būtu ilgtermiņa, jeb būtu tikai izdošanās sajūta uz brīdi. Un man sāk palikt bail, ka šis ir trešais jautājums, uz kuru atbilde nebūs.
Varat spriest, vērtēt vai sodīt, bet es nespēju un negribu citu valsti. Kopš iepazinu Ķīnu, viņa ir vienīgā. Protams Ķīnai izdevīgi, ka ir tādi kā es, kas investē. Ķīnai visticamāk ir pilnīgi nospļauties par to, ko es jūtu, kad atkal norēķinu konts ir nodevīgi tukšs un investētais kapitāls pazudis bez pēdām. Kad tas ir aizmirsts un tiek liktas priekšā visas tās sliktās lietas, ko esmu darījis.

Man nesaprast Ķīnu, bet Ķīnai vel mazāk saprast mani.
Powered by Sviesta Ciba