cycle

29. Marts 2009

22:12 - Interesantas tendences

Šodien atcerējos vienu ši gada sākuma murgu, kad es sapņoju, ka Godmanis (jap, tolaik vel Godmanis), paziņo, ka tā kā 2/3 mājsaimniecību ir bankrotējušas, tiek celtas specialas sociālās mājas, kurās katram cilvēkam būs 4 kvadrātmetru istabiņa. Šie projekti, kā Godmanis nosauca (Slakters pats esot izdomājis, kā jau specs valodās) "The New Latvian Housing Project", tika uzcelti mistiski ātri - pāris nedēļās un mūsu kursam no Universitātes vajadzēja tur iet un skatīties. Skaits bija baigs. Ik pēc 3-4 metriem durvis ar mazu lodziņu un gaitenis kilometra garumā. Ik pēc kādiem 50 metriem pa izlietnei un ik pa 200 pa vannasistabai. Un jau pilns ar cilvēkiem, tādi pelēki, nekādi, sapīkuši (kā jau parasti Latvijā). Bet ideja bija tāda, ka šis projekts rādīšot visai pasaulei kā vajagot dzīvot.

Bet tas bija tikai murgs, es pamodos, noslauciju sviedrus no pieres un padomāju, ka turpmāk nelasīšu tvnet pirms miega. Bet tad pēkšni, jauna valdība, un jaunas tendences. 360 Ls esot liela alga, 9 kvadrātmetri dzīvojamās platības ir viss ko vajag normālam cilvēkam, un tas tikai sākums. Ne vārda par to, ko darīs ar tiem SVF miljardiem, neviena īsta paziņojuma, kas tad notiks ar tiem, kas mūsu dimanta tiltam izšķērdēja entos kvantumus ar naudu, pat neviena domu grauda par to, piedodiet, srano koncertzāli. Jā, par koncertzāli, simts dažādu ieteikumu, kā latvietim būs jātaupa, neest gaļu, vairāk laika pavadīt mājās ar ģimeni utt. Ja jau latvietim jātaupa un jāveģetē mājās, tad kurš ies uz koncertzāli? Tūristi? Nop, tūrisms ir praktiski apstājies. Un jau sākas runas par jaunas hokeja halles celtniecību, jo redzi, 2014. mēs varbūt velreiz rīkosim pasaules čempi. Šoreiz pat es gribu bļaut - NOST ar hokeju, domājiet beidzot kaut ko jēdzīgu, nevis 2 nedēļu pasākuma dēļ mest miljonus. Nest Latvijas vārdu pasaulē... Pff, mūsu vārds jau ir pasaulē, visi rāda ar pirkstiem - lūk tā nevajag darīt, ka dara baleliņi baltijas jūras krastā.

Nu lūk, mazliet izlādējos internetā, pie tam, tīri maz lamuvārdu ne? Un nē, Emīl, es nestāšos nekādā partijā. Mana partija - mana mūzika. Un viss.
Powered by Sviesta Ciba