Pēteris Caune
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, May 23rd, 2004

    Time Event
    12:28p
    Mūsu varoņi

    Gan jau, ka esmu jau visiem apnicis ar šo tēmu, tomēr tautai ir jāzin savi varoņi. Šī statistika, protams, ir informatīva rakstura, un nepavisam nav objektīva. Daži iemesli -

    • Vietām laboti tiek ne tikai žargonvārdi, bet arī pareizrakstības kļūdas, stila kļūdas, un citas lietas, kas man vienkārši nepatīk (piemēram, nīstie w). Tātad, labojumi bieži vien ir subjektīvi, dažā foruma ierakstā izlaboju tikai acīs lēcošākās kļūdas, savukārt citu izlaboju tiešām pamatīgi
    • Visus vārdus nevar izlabot. Piemēram, nenāk prātā vīriešu dzimtes vārds, ko likt vārda "saits" vietā. "vietne" neder, jo ir sieviešu dzimtē ("tas vietne ir uzlauzts"). Tāpēc dažus vārdus, baidoties tekstu sabojāt vēl vairāk, netulkoju.
      Daži "latviskojumi" diemžēl ir neveikli. Piemēram, "softs" tiek pārveidots par "programnodrošinājums". Vēl trakāk, šo vārdu datīva locījumā ("softiem") aizstāju ar "programnodrošinājuma elementiem", jo "programnodrošinājumiem" galīgi neiederas.
    • Diskusiju ielasīšanas kods reizēm strādā kļūdaini, kādu komentāru ielasa vairākas reizes, kādu izlaiž. Slinkums labot :)
    • Kas biežāk komentē, tam augstāks rezultāts. Daži cilvēki, kas runā reti, bet drausmīgi, nav topā tik augstu, cik būtu pelnījuši.

    << Previous Day 2004/05/23
    [Calendar]
    Next Day >>

Paviānu štelles   About Sviesta Ciba