Creatz journalz - babnānu republika ibio [entries|archive|friends|userinfo]
Creator

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

babnānu republika ibio [18. Mar 2004|13:02]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Garastāvoklis: | bored]

jau kārtējo reizi pārliecinos ka dzīvoju banānu republikā kur visi sēž kokos un grauž banānus ...
priekšvārds:
mēs ar sievu gatavojamies mūsu pirmā bērniņa piedzimšanai un šobrīd viņa ir 6 mēnesī
stāsts:
protams ka sakarā ar bērniņa piedzimšanu interesējāmies kā var saņemt kādu palīdzību no valsts sievas dekrēta laikā. tātad noskaidrojām sekojošo - tā kā viņa ir pašnodarbināta persona (kā jau visi ģimenes ārsti Latvijā) tad viņa saņems no valsts 30 Ls mēnesī pirmajā bērniņa dzīves gadā - bet tai pat laikā viņai kā pašnodarbinātai personai katru mēnesi ir jāmaksā sociālais nodoklis kas ir 1/3 daļa no 110 ls (minimālā summa no kuras pašnodarbinātais maxā sociālo nodokli) - tātad sākam rēķināt - 1/3 no 110 ls ir apm 35 ls! - tātad viņa saņem no valsts 30 ls mēnesī un atdod atpakaļ 35 ls mēnesī! - super ne? - sēdi dekrētā un vēl piemaksā valstij par to ka esi tik muļķe un iedomājies bērnus dzemdēt ... - mjā ... es "mīlu" šo banānu republiku ...
morāle:
ibio rio vai tiešām mūsu pārgudrie saeimas daputāti nespēj saprast demokrātiskas valsts pamatprincipus? t.i. mūsu valsts pastāv pateicoties nodokļu maksātāju naudiņai - tātad lai valsts pastāvētu ir vajadzīgi nodokļi. - kas maksā nodokļus? - pilsoņi ... un nākotnē viņu bērni.- bet ja valsts nerūpējas par to lai dzimtu bērni tad kas ar šo valsti notiks pēc gadiem 20-30? ibio rio ... lai pastāvētu mūsu valsts tad ir nepieciešams visulaiku rūpēties par sekojošām lietām:
1) bērnu dzimstība
2) laba izglītība bērniem
3) veselība
4) kārtība valstī
viss šis ir nepieciešams tāpēc ka nodokļus maksā veseli, izglītoti pilsoņi kuri ir drošībā jo viņus apsargā policija. - bet ja valsts nerūpējas ne par bērnu dzimstību, ne par viņu attiecīgu izglītību (cik zinu tad no 1. septembra vairs nebūs budžeta vietu augstskolā bet būs jāmaxā par izglītību!!!), ne par pilsoņu veselību, ne par normālu policiju - tad ibio rio pēc gadiem 20-30 (varbūt mazliet vēlāk) šī valsts izzudīs kā tāda! - paskatieties kādas algas ir skolotājiem/ārstiem/policistiem!!! - visā pasaulē tās ir prestižas profesijas ar labu atalgojumu bet tikai ne pie mums! būtu es emšika vietā tad pirmais ko izdarītu būtu normāli bērnu dzimšanas/kopšanas pabalsti, normālas algas skolotājiem (protams ka tikai normāliem skolotājiem! - visas padomju laiku dzelzs lēdijas no skolām nahren !), normālas algas ārstiem, normālas algas policistiem (protams ka visus otmorozkus no policijas momentāli nahren!) - tad vismaz mēs varētu cerēt uz normālu valsti nākotnē - ja turpinās mūsu valdība tādā pat garā raust sev tikai kabatiņās miljonus un nerūpēties par tautu tad latvieši kā nācija pēc gadiem 100 jau būs pilnīgi izzudusi ... - bet kā jau tas mūsu valstī ir pierasts tad visiem ir pohujs uz to kas būs nākotnē ... - galvenais jau visiem liekas sev pēc iespējas vairāk kabatiņā iestūķēt un poh kas būs rīt ...
Post Scriptum:
es mīlu šo valsti/šo nāciju/šo zemi, bet es IENĪSTU ŠĪS VALSTS POLITIĶUS UN LIKUMUS!!!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]arose
Date:18. Marts 2004 - 17:47

Hmm...

(Link)
Pašam nav idevīgāk to laiku ņemt?
[User Picture]
From:[info]creatz
Date:18. Marts 2004 - 21:22

Re: Hmm...

(Link)
taa izstaas ka dekreetaa ieshu es bet sieva tikai pirmos paaris meeneshus ar beernu paseedees ...
tam ir vairaaki iemesli:
1) sieva ir gimenes aarste un ja vinja ilgaaku laiku nestraadaas tad vinjas pacienti notiisies un vinjai pec dekreeta vairs darba nebuus
2) vinja pelna 2x vairaak kaa es
3) ja es ieshu dekreetaa tad vismaz kaadus grashus dabuushu no shiis fuckin banaanu republikas
[User Picture]
From:[info]doomed
Date:18. Marts 2004 - 22:07

Re: Hmm...

(Link)
varbuut arii dzemdeesi tu? :D
[User Picture]
From:[info]creatz
Date:19. Marts 2004 - 11:46

Re: Hmm...

(Link)
nē nedzemdēšu :) bet arī bērna tēvs var iet bērna kopšanas atvaļīnājumā (vienkāršāk sakot - dekrētā)

Izvilkums no Darba likuma (spēkā no 01.06.2002., ar grozījumiem no 01.01.2003.)
156.pants. Bērna kopšanas atvaļinājums
(1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz bērna kopšanas atvaļinājumu sakarā ar bērna dzimšanu vai adopciju. Šādu atvaļinājumu piešķir uz laiku, kas nav ilgāks par pusotru gadu, līdz dienai, kad bērns sasniedz astoņu gadu vecumu.
(2) Bērna kopšanas atvaļinājumu pēc darbinieka pieprasījuma piešķir uz pilnu laiku vai pa daļām. Darbiniekam ir pienākums vienu mēnesi iepriekš rakstveidā paziņot darba devējam par bērna kopšanas atvaļinājuma vai tā daļas sākumu un ilgumu.
(3) Laiku, kuru darbinieks pavada bērna kopšanas atvaļinājumā, ieskaita kopējā darba stāžā.
(4) Darbiniekam, kurš izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzvērtīgu vai līdzīgu darbu.
Ja bērna kopšanas atvaļinājums ir piešķirts pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas, attiecībā uz to piemērojami Latvijas Darba likumu kodeksa 173.panta noteikumi.
[User Picture]
From:[info]arose
Date:18. Marts 2004 - 22:18

Re: Hmm... [offtopic]

(Link)
Man apnika skatīties uz šito riebīgo ikoniņu tev. Te būs normāls variants.

Smukāka ikona
[User Picture]
From:[info]creatz
Date:19. Marts 2004 - 11:44

Re: Hmm... [offtopic]

(Link)
thankz ;)