- 2.10.08 18:57
- eksperimentēju a dzērvenēm un ūdeni.
tipa ķīseli mēģinu izvārīt.. labi zinu, ka nav cietes, tāpēc sanāks tikai kompots :D
bet es nekad neesmu vārījusi ķīseli :D
un nemaz neesmu apskatījusies arī googlī, kā to dara.
:D tas būs oriģināli mans ;D
lai kāds raī būtu :D
zinu arī, ka dzērvenes nav tas pateicīgākais materiāls ķīselim :D - jo skābas un stipras :D bet tas jau netraucē eksperimentēt ;D - 6 citas domasir doma
- 2.10.08 21:25
-
pastāstīsi par rezultātu, labi? :)) man arī vēl neizmantotu dzērveņu bļodiņa, nu nevaru es viņas svaigā veidā nekādi iedabūt, uz 2-3 dienā var tik saņemties. :))
- Atbildēt
- 2.10.08 23:59
-
es tāpat :) nevarēju.
nu, esmu savārījusi - stiprs, skābs, bet nu - ar mannā putru būs ok - vismaz savādāk, kā ar zapti :)
protams, ja būtu ciete, būtu vēl labāk - tad mēģinātu ar pienu biezo ķīseli, bet tagad ir tā, kā ir :) - Atbildēt
- 3.10.08 08:22
-
gan jau ir gards.
man ļoooti dzērvenes patīk. es ar cukuru sablenderēju un pāris vakarus nedēļā pa bļodiņai ieštopēju. ņammmmmmmmmm. - Atbildēt
- 3.10.08 12:27
-
nevaru tā ieēst
skābas.
un savārījums ar daudz cukura ir mazliet norijamāks, bet skābs jau tāpat. - Atbildēt
- 3.10.08 09:39
-
Tu viņas vienkārši sameti katliņā un vārīji? No gūgļa atceros kaut ko, ka sietiņā vai ka jāizkāš, lai nav tās draziņas... bet varbūt tas bija priekš debes mannā ne ķīseļa.. Hmmm.
- Atbildēt
- 3.10.08 12:26
-
jap sametu katlā un izvārīju.
man ķīselim un arī kompotam netraucē miziņas un nesasprāgušas odziņas, bet, ja grib ļoti smalki - var kāst.
ps. man pamācīja, kā morsu taisīt - apliet ar verdošu ūdeni dzērvenes un pēc tam izkāst caur marlīti vai sitiņu ļoti smalku. to gan nepamēģināju, jo man nav ne viena, ne otra pričindāļa :D - Atbildēt