politiskās pārdomas - Post a comment
( Read Comments )
TimeText
02:15 pm

[info]clownpolitic

[Link]

Zolitūdes „Maximā” atņemtas tiesības uz dzīvību 54 cilvēkiem
Vienu gadu atpakaļ 54 cilvēki gājuši bojā Zolitūdes „Maxima” veikala jumta sabrukšanā. Savā ziņā kopā ar viņiem bojā gāja katrs Latvijas iedzīvotājs, kas apmeklē lielveikalus, jo tas varēja notikt jebkurā no tiem. Katrs būvēts pēc tiem pašiem nosacījumiem, kā Zolitūdes veikals. Kas mainījies gada laikā?

1. Artuss kaimiņš iekļuva Saeimā, nopirka kameru un uzvalku.
2. Katru reizi, kad lielveikalā skan ugunsdrošības signalizācijas zvans, cilvēkiem liek pamest telpas.
3. Valdis Dombrovskis saņēma amatu Eiropas Savienības valdībā.
4. Pašvaldību būvinspekcijas pagarinājušās projektu saskaņošanas termiņus.
5. Veiktas izmaiņas būvniecības likumdošanā. Kaut gan tie neliek celtniekiem būvēt drošas ēkas, bet gan ēkas atbilstošas normatīviem.

Kas vēl? Pat grūti pateikt. Viss pārējais it kā vietā. Valdība praktiski tā pati. Saeima arī īsti nav mainījusies. Pašvaldības vadošās personas tās pašas. „Re & Re” saņem no valsts pasūtījumus un būvē jaunas ēkas. Daļa no cietušiem nav saņēmusi palīdzību birokrātiski muļķību dēļ. Vainīgo nav. Solījumi tādus nosaukt ir palikuši. Sabiedrības „sāpe” par notikušo gan ir mazinājusies. Ja gadu atpakaļ, katrs gribēja saukt valdību pie atbildības, tas tagad pārsvarā visi ir kļuvuši vienaldzīgi un pat neatceras par notikušo.
Laikam ciniskākais, kas skan no valdības puses, ka tā nespēj liegt „Re & Re” saņemt valsts pasūtījumos, jo tiesa nav pierādījusi tās vainu un ka tam ir vajadzīgi ekspertu slēdzieni. Tomēr valdība aizmirst, ka „Re & Re” ir jāpierāda, ka tā spēj būvēt drošas un atbilstošas ēkas. Ka arī projektētājiem ir jāpierāda savas spējas. Kamēr tiesa nav pierādījusi, ka „Re & Re” spējas būvēt drošas ēkas, tikmēr pie izpildes tos nedrīkst pielaist, jo tas var apdraudēt Latvijas pilsoņu tiesības uz dzīvību (Satversmes 93. pants). Tās tiesības, kuras bija atņemtas 54 cilvēkiem Zolitūdes „Maximā”.
Reply:
 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba