politiskās pārdomas - Radio Baltkom „ķīmiskie” ieroči
August 22nd, 2014
11:54 am

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Radio Baltkom „ķīmiskie” ieroči
Krievijas – Ukrainas karš lika mainīt savu viedokli par “Radio Baltkom”. Viena no labākām radiostacijām starp krievvalodīgo kopienu Latvijā. Vienīgais medijis krievu valodā, kur bija iespējamas diskusijas starp kopienām un mēģinājumi tuvināties. Perfekts darbs Zolitūdes traģēdijas laikā. “Radio Eho Moskvi” translēšana un burvīga mūzika. Viss tika iznīcināts Krievijas – Ukrainas karā.

Žurnālistu asā interviju maniere ir piedodama, jo vienmēr tās ir normas robežās. Līdz brīdim, kad “Radio Baltkom” kļūst par teroristisko organizāciju “Doņeckas Tautas Republika” un “Luhanskas Tautas Republika” oficiālo mediju Latvijā. Kāpēc tāds secinājums? Lūdzu Jums piemērs. Kaut kāda teroristu parlamenta deputāts no kaut kādiem teroristiem saņēma ziņu, ka pēc lādiņa izdalās gāze, kura iedarbojās uz redzi. Ak, šausmas. Skaidrojumi par to, kā iedarbojās gāze nav (iespējamas uzlabo redzi) un līdz ar to nav iespējams noskaidrot, kas par ieroču tipu un vai tas ir Ukrainas armijas arsenālā.

Man nav pretenzijas, ka žurnālistiem ir izveidojies kontakts ar teroristiem. Informāciju no tiem arī ir jāsaņem. Bet problēma ir tāda, ka par ķīmisko ieroču pielietošanu netika intervēta ne Ukrainas armija, ne vietējie iedzīvotāji. Mums vienkārši tiek uzkrauta vienas puses ziņa, bez iespējas to apspriest. Pie tam, ka šī ziņa neparādās nevienā citā ziņu aģentūrā vai informācijas avotā. Šajā dienā “Radio Baltkom” un “MixNews.lv” publicē sensāciju, kuru neviens cits neuzskata par ziņu.

Varu saderēt, ka mani komentāri tiks nosaukti par “brūniem un fašistiskiem”. Ņemam pildspalvu un pierakstam naida kurinātāju un provokatoru rekvizītus.

Tags: , , , , ,

(Leave a comment)

Powered by Sviesta Ciba