Laika krātuve -- Day [entries|friends|calendar]
citronmeetra

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Atvērto durvju diena [01 Apr 2009|05:05pm]
Dzīvīte, dzīvīte! Esmu iesaistījusies avantūrā: piedalīšos mākslas dienās, plaši vēršu savs mājās durvis visiem, kam nebūs slinkums pie manis braukt un ciemoties manā darbnīcā. Izrādīšu dzimtas dārgumus - gleznas, zīmējumus, skices, objektus, skulptūras. Hm, kapakmeņu kolekciju vajadzēs aprušināt ar lapām un žagariem. Kaut gan kapakmeņi kā pagalma rota man vienmēr šķituši mīļi un mājīgi. Tie liek man domāt par bērnību, par saulainām dienām, par vasarām.
Vēl man tikai vajadzētu kādu cilvēku, kas nesavtīgi gribētu manā darbnīcā uzspēlēt kādu dejojamu mūziku, lai viesi varētu arī padancot. Vispār mani līdz sirds dziļumiem ir aizkustinājusi loop doma par lēno deju ballītēm, un kaut kad es pat tādu varētu sarīkot. Bet vispirms man vajag kādu ballīti parasto. Vislabāk ar lustīgu akordeonu vai ko tamlīdzīgu. Turklāt ballītei jānotiek gaišā dienas laikā, nekāds disko nederēs. Kā jums šķiet, kāda man un manas dzimtas namam varētu piestāvēt mūzika? Iedomājieties ķieģeļu māju - lielu, dīvainu pēc izskata, apkārt daudz akmeņi un krāmi, māja atgādina nelielu rūpnīciņu, krietni noplukušu, tur iekša dzīvo citronmētra kopā ar dzimtas dārgumiem un veselu kaudzi atmiņu. Mājā ir daudz mākslas, maz ērtību, ir kaķis, ir grāmatas, ir lielas darbnīcu telpas, kurās laiku pa laikam citronmētra uzbūvē kādu objektu vai žāvē veļu. Apkārt ir daudz koki, izskatās gandrīz kā laukos, kaut arī pilsēta ir turpat blakus.

Ja viss labi izdosies, aicināšu jūs visus ciemos. Jau ļoti drīz. Taisni pašai bail kļūst, cik ļoti drīz. Mīļais dieviņ, palīdzi man visu paspēt. Un lai forši izdotos! Amen!

upd. Tas var arī nebūt akordeons. Var būt pilnīgi kas cits. Kaut vai taure. Vai arī tāds disko, ko var dejot dienas laikā. Kāds brīnišķīgs dīdžejs, kas nezin, kur likties sesdienas dienā un tā vien vēlas uzspēlēt dīvainā laikā, dīvainā vietā. Un vēl lai nauda viņa būtu pilnīgi vienaldzīga :))) Es pati nezinu, ko gribu. Bet gribu tik un tā. Lai ir dzīvs cilvēks un no viņa nāk mūzika. Lai ir skaisti. Lai ir noskaņa. Lai kāds gribētu dejot. Neder tikai fons. Kāpēc vajag dejošanu, tas ir pārāk garš stāsts. Turpinu meklēt.
18 comments|post comment

navigation
[ viewing | April 1st, 2009 ]
[ go | previous day|next day ]