Laika krātuve -- Day [entries|friends|calendar]
citronmeetra

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Kameer zuust kraasa [11 Sep 2007|04:17pm]
Sodien ir vees un lietains. Kraasoju bambusus, bet tie negrib zjuut. Sausmiigi garlaicigi gaidiit, kameer notiek ta zjuusana. Universitaatee sodien briivdiena, taapeec nestraadaa pat student kafejniica. Kliistu apkaart, aprunaajos ar citiem maaksliniekiem, briiziem vienkaarsi seezu uz solinja un skatos taalumaa. Buutu soeidne karsta saule, vareetu visu viens un divi nokraasot, nozaaveet un likt gatavu mezaa. Tas, ko esmu jau izlikusi izskataas labi. Sarkani un oranzi bambusus stumbri starp zaliem kokiem.
Vietaa, kur eksponeejos, peec lielajiem lietiem saaugusas skaistas seenes. Turklaat vairaakas skirnes. Viena skirne pat esot eedama. Peec skata taa vareetu buut normaala latvju beka. Taadas tur ir daudz. Visinteresantaak izskataas kosi dzeltenas seeniites, kas lien noz zemes neticamaa aatrumaa. Forma vinaam taada nepieklaajiiga, turklaat veel tas kosais, maakliigais dzeltenums. Kopaa ar maniem kosajiem bambusies izskataas peec kaut kaada pasaku meza.
Tas taa - par dziivo dabu.

Par nedziivo. Vakar vakaraa kopaa ar maakliniekiem gaajaam iepirkties uz 100 jeenu veikalu. Varena vieta. Visas mantas maksaa ap 100 jeenaam un biski vairaak. Leeti un smuki nieki. Visvairaak man paitika milziigi garas maaklsiigaas skropstas. Un veel visaadi miiliigi dvieliisi un jaapnju traucinji. Dazi maakslinieki sapirkaas veseliem maisiem visaadus niekus. Es visu ruupiigi apskatiiju un nopirku vienu plastmasas kruuziiti riita kafijai. Man ir no Riigas liidzi sava iecieniitaa kafija, kuru no riitiem dzeru pa latviesu modei, aplejot ar karstu uudeni. Japaanju kafija man daudz par vaaju. Liidz sim kafijas dzersanai izmantoju zobu skalojamo traucinju no vannas istabas. Tagad man ir godiiga kruuziite. No riita tikki pamodusies, attaisu aizkarus, balkona durvis, uztaisu kafiju un tad staavu uz balkona, dzeru kafiju, skatos uz kalniem taalumaa. Vesela karnu virtene, kas katru riitu izskataas citaadi. Veel var redzeet upi un riisu laukus, kokus, elektriibas liinijas krustaam skeersaam liidz pasam horizontam.

Tagad leenaam naak vakars. Ir tikai cetri, bet saak jau tumst. Tas taapeec, ka diena tik maakonaina. Visjaukaakais laiks saulainaas dienaas ir ap pieciem. Saulrieta laiks, kad gaismas kluust siltas, karstums noplok, kluust vieglaak un gribas kaut kur doties, kaut ko iipasu ieradziit, piedziivot. Saulrietaa staigaaju pa parku un mezu, apskatu, ko citi maakslinieku pa dienu sataisiijusi. Tikai sodien niikstu visu dienu, gaidot, kad nozuus kraasa.
2 comments|post comment

navigation
[ viewing | September 11th, 2007 ]
[ go | previous day|next day ]