Laika krātuve -- Day [entries|friends|calendar]
citronmeetra

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

[11 Jun 2007|02:11pm]
Nedeelas nogale pavadiita patiikami slinkojot. Patiesiibaa slinkoju tikai es, Spensers straadaa kaa traks, vinam jagatavo visaadi darbi skolai.
Sestdien noiireejaam sev istabu. Ievaakties vareesim tur tikai sonedeel beigaas. Istabu mums iziireeja baala, tusmataina sieviete ar iistu graafienes Drakulas sharmu. Vispirms vina mums piedaavaaja sausaliigu mitekli pussabrukusaa maajelee - mazu, sapeleejusi istabinu, kura taa vien skiet, ka vareetu dziivot arii zjurkas un cuuskas. Visaizkustinosaakaa vieta sajaa maajelee bija virtuve, to skiet vareetu buut iekaartojusi septinji suskiigi ruukiisi - kannas, panaas un vannas gar visaam sienaam no griestiem liidz griidai. Kaaa iipasu ekstru Drakuliene paraadija mazu, nelabi smakojosu pagalminju, kur starp nezaaleem un apkaltusiem kruumeljiem staaveeja cetri atkritumu konetineri. Kad mees tomeer nelokaami no zjurku istabinas atteicaamies, mums tika paraadiits cits miteklis maajaa, kas saskanjaa ar graafienes vaardiem ir A klases kultuuras piemineklis. Skiet, ka A klase noziimee kaut ko vecu, mazliet dreegnu, bet visai pieklaajiigu. Istabai ir augsti griesti, liels logs ar skatu uz parku un kamiins, kuru mums cieshi pieteica nelietot. Nav ne jausmas, kas veel dziivo A klases naminjaa, bet tur esot veel citi iirnieki. Drakulas kundze aizveda muus uz savu ofisu, peleekzalganu telpu ar melnbaltaam graviiraam pie sienas, lika paraadiit personu apliecinosus dokumentus un samaksaat triis nedeelju iires naudu, un tad mees driiksteejaam parakstiit liigumu. Ar asiniim gluzi nebija jaaparakstaas, bet sajuuta bija taada kaa dveeseli paardodot. Pirms parakstiisanaas mums veel tika uzdoti dazaadi jautaajumi, lai noskaidrotu, vai esam labi un uzticami cilveeki. Mums buus jatiira viss, ko graafiene liks. Nedriikstees atstaat netiirus traukus un vest maajaa svesus cilveekus. Bailiigi.
Nekad veel neko tik interesantu nebiju dariijusi. Visa taa zvaniisanaas par iziireejamaam istabaam un dziivoklju skatiisanaas bija loti aizraujosa. Turklaat agad mums buus sava istaba Melbunraa uz veselaam triis nedeelaam.
Toties vakar pavadiiju visu dienu Borders graamatvikalaa. Veikals patiesiibaa atgaadina biblioteeku, tur var seedeet stundaam un skirstiit un lasiit graamatas, neviens neko neuzbaazas, nekas nav jaapeerk, ja negribas, graamatas var lasiit arii veikala kafejniicaa, dzerot kafiju un eedot milziigas, paarpasauliigi garsiigas kuukas. Paradiize! Vispaar es biju dzirdeejusi par taadiem graamatveikaliem, bet sis ir pirmais, kuraa man ir gadiijies buut. Taa arii vakar visu dienu no riita liidz pasai veikala sleegsanai ap septiniem vakaraa abi ar Spenseru tur nosedeejaam. Spensers ziimeeja storyboardus savai skolas filmai, es tikmeer raknaajos pa visiem graamatpauktiem, vilku laukaa interesantaas graamatas, skirstiiju, lasiiju, dzeeru kafiju un eedu kuukas. Veikals visu dienu bija pilns ar cilveekiem, kafeniicaa visi galdinji nokrauti graamataam, neviena briiva kreesla, arii uz griidas seez cilveeki un lasa. Un taa sajuuta - taa briivaa, laimiigaa sajuuta, it kaa tev piedereetu visas pasaules graamatas un viss pasaules laiks, lai lasiitu visu, ko sirds kaaro.
Sodien Austraalijaa ir briivdiena - britu karalienes dzimsans diena. "To neviens nesvin, bet briivdienas visiem patiik, protams," saka Spensers. Prasu Spenseram, kaapeec viniem vajag to britu karalieni, un vins atbild, ka taa Austraalija juutoties drosaak. Vini baidoties, ka Aazija vinus paleenaam noznaugs, ja nebuus draudziiba ar britiem un Ameeriku.
Manaa pasreizeejaa dziivee brivdiena par godu britu karalienei neko nemaina, man taapat nav nekaadu pienaakumu, vieniigais, ko pamanu, ka dazas jaukas kafejniicas ir sleegtas un ielaas mazaak cilveeku. Iesu pastaigaaties. Dienas seit iisas, agri satumst, gribu tomeer arii kaut ko rezeet. Kaut gan paslaik ir labi taapat, negribu neekaadu tuurismu. Vienkaarsi esmu seit, klistu pa pilseetu, skatos uz cilveekiem un dziivoju tajaa mazajaa, siltajaa telpaa, ko ap sevi rada divi iemiileejusies cilveeki. Man paslaik ar to pietiek.
3 comments|post comment

navigation
[ viewing | June 11th, 2007 ]
[ go | previous day|next day ]