Laika krātuve -- Day [entries|friends|calendar]
citronmeetra

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Esmu tur - kares pasaa apaksaa [07 Jun 2007|07:50pm]
Luuk, esmu seit. Melburnaa. Veel arvien tam iisti nespeeju noticeet. Sausmiigi naak miegs. Divas neguleetas naktis. Lai kaa arii censtos, lidmasiinaa aizmigt man neizdodas. Negrib atslaabinaaties kermenis un viss. Man skiet, ka mans kermenis taa iisti lidmasiinaam neuzticaas, un lai arii man skiet, ka esmu mieriiga un prieciiga, kermenis spiitiigi paliek pie sava - nekaada guleesana lidmasiinaas. Taa nu neguleeju, bet skatiijos filmas. Iipasi jauka bija filma, kur redzeju tiesi pirms nolaisanaas Melburnaa. Filmaa bija par indiesu gimeni, kas paarceljas uz dziivi Amerikaa un kaa viniem tur iet, kaa vini tur paleenaam iedziivojas. Loti sirsniigs gabals. Es pat mazliet paraudaaju.
Un tad veel es paaris reizes gandriiz apraudaajos diivainaa aizkustinaajumaa tiesi par Austraalijas teemu. Vispirms, kad Kuala Lumpuras lidostaa uz lielaa ekraan beidzot paraadijaas Melburnas reiss un es taa pa iistam sapratu, ka tas patiesaam attiecas uz mani, ka pavisam driiz buus tiesaam lidmasiina un Austraalija. Un tad jau veelaak lidmasiina, lidojot jau virs Austraalijas skatiijos, kaa ekraanaa tiek raadiita pasaules karte, un es esmu tajaa siikaja punktinaa tur zemeslodes apaksaa. Es tacu visu ziemu biju domaajusi par so taalo zemi, cereejusi tur nokluut. Bet pirms satiku Spenseru Austraalija nebija man nekaada sapnju zeme. Skiet, es vispaar nekad nedomaaju par Austraaliju kaa par vietu, kas kaut kaa vareetu attiekties uz mani. Man bija citas sapnju zemes, citas vietas, kur es gribeetu nokljuut. Bet tagad viss ir citaadi, un man aizkustinaajumaa gribas raudaat, ieraugot uz kartes Austraalijas kontuuras. Nu labi, nogurusi jau arii es biju, saraudinaat mani bija loti viegli, bet tik un taa tas viss ir loti diivaini.
Tagad esmu seit un buus vien jaanotic, ka taa ir iisteniiba. Sobriid ir vakars, seezu Spensera filmu skolaa kaut kaadaa datortelpaa, Spensers man blakus taisa savu animaacijas maajasdarbu, mees bijaam loti jaukaas vakarinaas mazaa japaanu eestuvee, padzeeraam kafiju graamatveikalaa, pastaigaajaam pa pilseetu, bet es tik un taa veel nejuutos seit pa iistam ieradusies, baidos, ka tikai tas viss nepazuut kaut kur. Gan jau sii nerealitaates sajuuta pazudiis, kad izguleesos.
17 comments|post comment

navigation
[ viewing | June 7th, 2007 ]
[ go | previous day|next day ]