Laika krātuve -- Day [entries|friends|calendar]
citronmeetra

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Atskaite par sekaam, kas ceelusaas no defektiem vaaka uztureesanas sisteemaa [27 Oct 2004|05:41pm]
Maakonu masiinaa kaut kas nostraadaa nepareizi, un vaakaa rodas paarraavumi. Jau gandriiz veselu diennakti raada kalnus. Briiziem fragmentaari, briiziem ar sniega dzirkstelju miglinu paari, bet tomeer raada. Un briiziem visi peleekbaltie rupuci ezera abaas pusees staav savaa tuukstosgadu godiibaa, muguraam saulee mirdzot.
Paarraavumi saakaas vakar veelu vakaraa. Blondaa virtuves logaa pamana savaadu gaisumu. Paskatas veel. Iziet uz lievena. Tas gaisums patiesiibaa izraadaas kalnu sniegs meenesgaismaa. Iesnoreejaamies mees abas ar Blondo savos lieliskajos kalnoskaapjamajos zaabakos un ejam staigaat. Ja nu peeksni riits austu atkal at vaaku pasaulei virsuu. Labaak kalni menesgaismaa nekaa vispaar nekaadi. Pulkstens tobriid raada gandriiz pusnakti. Bet mums jau nav ne agri jaacelas, ne jaastraadaa. Ejam mieriigi pastaigaaties. Nakts auksta, sniegs krauksk, debesis zili zaljas. Kalni... ai, sudrabaini, zili, peerlju peleeki. Meeness breecosi balts. Zvaigznes triic. Ejam gandriiz liidz pasai Saksnu robezai, kur abaas pusees celam ir ezers. Baisi arii druscin. Peeksni atceros, ka Z-Suns, meenesniicaa skatoties, par vilku paarveertaas. Meeginu neskatiities. Negribu par vilku.
Agri no riita ejam skatiities saulleektu. Mums par prieku vaaks veel arvien nav atjaunojies. Lillaa maakoni skrien paar dzelenaam debesiim, keras kalnu galos. Saule aizdedzina kalnus un maakonus, mees skataamies kaa izbadeejusaas, peec kraasaam noilgojusaas. Paaraak daudz bijis peleekaa.
Dienaa veel arii nosolojam labu gabalu, lai paskatiitos uz Bungu salu. Tur esot pasleeptas saamu samana bungas. Veelaak no staigaasanas uznaak milziigs nogurums, gleznot nav speeka, bet turamies niikuliibai pretii. Tomeer gleznojam. Liidz pat tumsai.
Vakaraa iisti nevar saprast, vai vaaks vareetu naktii atjaunoties vai tomeer nee. Ir, protams, maakoni, bet te neko nevar saprast.
Taada, luuk, atskaite.
post comment

navigation
[ viewing | October 27th, 2004 ]
[ go | previous day|next day ]