pretty hate machine's Journal -- Day [entries|friends|calendar]
pretty hate machine

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Pagatne un tagadne ir viens un tas pac ? [18 Feb 2004|02:36pm]
sacereejums skolaa... vai paardomu darbinjsh[kaa izteicaas pasniedzeeja]

Ir teiciens, kas veesta, ka viss jaunais ir tas pac labi aizmirsts vecais. Es shim teicienam piekriitu, bet ne pilniibaa un apglavojumam par pagaatnes un tagadnes liiidziibu arii veeleetos nepiekrist, tachu kaa zinaams cilveece ne reizi vien ir atkaartojusi savas kljuudas vairaakkaartiigi, tachu kaa zinaams iznjeemumi tikai pieraada hipoteezes pareizumu.
Muusdienu pasaulee vai informaacijas laikmetaa, vai moderno tehnoloogiju laikaa, kaa nu kursh to sauc, ir zinaama tendence vairaakos virzienos. Piemeeram tehnoloogijas, kas nemitiigi pilnveidojas, uzlabojas, paplashinaas un paver ar vien jaunas un jaunas iespeejas muusdienu maajsaimniecei un advokaatam, pusaudzim un pensionaaram, kuri katrs pec par sevi un visi kopaa censhas idziivot muusdienu rutiinas un masu meeidju uzpuusto vai patieso notiku iespaidaa. Katram no tiem ir savi meerkji, iespeejas, sapnju un galu galaa dziives. Pagaatnee cilveeku bij' mazaak, vietas bij vairaak un "zaale zaljaaka". Itkaa. Tachu bij' arii savas probleemas, par kuraam mees smietos, bet vinji mira no kaiteem, par kuraam daljai no mums nau nemazaakaas nojausmas.
Tehnoloogijas, ja taas taa vareetu nosaukt, tai laikaa bija nozjeelojami primitiivas, viis un visur bij' vajadziiga cilveeka roka, tachu nebij' taadu globalu probleemu kaa mums, piemeeram, ar netiiro gaisu vai izgliitiibas reformu, par kuru striidoties vien nomainijaas divas valdiibas. Nedaudz savaadi, ka cilveeka destruktiivaakaa nodarbe reizee speej dot iespeeju visai [un ja ne visai tad lielai daljai] cilveecei sper lielu soli tehnologjisko sasniegumu zinjaa un kaa jau noprotat runa iet par karu. Karsh ir viens no tiem fenomeniem, kursh bijis gan nicinaats, gan celts slavas debesiis, peetiits, aprunaats, saliidzinaats un izgjeerbts pliks kaa jaundzimushais.
Bet buutiibaa visos laikos ir bijis gan ceelonis, gan sekas, pozitiivas vai negatiias, tas atkariigs no gadiijuma.
Kopsummaa lietu buutiiba nemainaas un kaa jau mineeju viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.

Par darbu ieguvu maximaalo noveerteejumu - 8 balles...
Vai bij taa veerts spriediet pashi.
post comment

[18 Feb 2004|08:41pm]
paardozeet labu gariigo arii nau labi..
un man ir saakushaas moraalaas meenesh - reizes
2 comments|post comment

[18 Feb 2004|08:44pm]
vai esam unikaali ?jaa! un neatkaartojami? nuu tam esa rii atljaushos piekrist..
bet ne jau viedoklji ir tei kas muus atshkjir..peec tiem muusa atpaziist..
muus atshkjir muusu dveeseles..muusu sirdis ..muusu dziives gaajums ..muusu gruutiibu slogs..un viss tas kas veido sho viedokli par iistneniibu patiesiibu..utt..
P.S. Kaads ljoti vecs mans koments, kursh vnk. iekrita aciis
post comment

navigation
[ viewing | February 18th, 2004 ]
[ go | previous day|next day ]