Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

cho - Citādas pankūkas un citāda sadzīve

Oct. 15th, 2009 03:06 pm Citādas pankūkas un citāda sadzīve

Tā kā mums beidzot ir uzstādīta plīts un ledusskapī mētājas Latvijā taisīta gaļīte, kas drīz vairs nebūs ēdama, nolēmām izcept gaļas pankūkas. Cik ta var vistu mikroviļņu krāsnī cept! Kopš Diņš man atklāja maģisko punkūku mīklas sastāvdaļu proporciju, pankūku mīkla šķiet ļoti viegli sajaucama. Piens ir (starp citu parastajos veikalos šeit nevar dabūt pienu, kuram derīguma termiņš beigtos pēc, piemēram, trijām dienām; plaukti ir pilni ar vietējām "Lāsēm"), olas arī ir, pat baziliks un dilles uz šķīvja mētājas, tik miltus vajag. Migrosā (vietējais miniRimi) ir vesels miltu plaukts - itkā visi vienādi un viena paciņa smukāka par otru. Tā kā saprast neko nevar, es darīju kā vienmēr, paņēmu smukāko iepakojumu - vecu laiku ietinamā papīra krāsā (teju karameļu). Nosmēju, ka, ja miltu vietā nebūs raugs, būs labi. Hehe, a iekšā nevis balti milti, bet brūngani, nu kā pilngraudu maizei. Rezultātā dabūjām pankūkas, kas garšoja pēc kliju maizes :) Kad pirmā vilšanās par to, ka šitās jau nav normālas pankūkas, pārgāja, sāka garšot tīri labi. Nu gandrīz kā kebabs latviešu gaumē.
Bet sadzīve Turcijā mani nebeidz pārsteigt. Pirmajās dienās, kad ievācāmies, elektriķi taisīja elektrību trīs dienas, ikreiz teica, ka gatavs un tikai pēc viņu aiziešanas konstatējām, ka nekas nav gatavs - istaba joprojām tumša, un ūdens joprojām auksts. Nu kaut kā beigās tā elektrība sataisījās (man tiešām šķiet, ka sataisījās pati elektrība, nevis, ka to sataisīja elektriķi). Pēc tam turpinājās epopeja ar gāzes vīriņu, kuram jāpieliek plītiņa. Plīts ir lielāka par tai paredzēto teritoriju, tādēļ vīriņam bija jānozāģē virtuves iekārtas virsma. Mūsu nabaga saimniece vairākus vakarus pēc kārtas nāca satikt un uzraudzīt vīriņu, bet viņš neieradās. Šeit laikam informē par to, ka uz tikšanos neieradīsies, neatbildto uz izmisīgajiem telefona zvaniem. Vienu dienu tomēr notika brīnums (nez, vai to panāca Visakadabra?), un plīts bija pielikta, tiesa, ne jau izzāģētā virsmā, bet vienkārši uzlikta virsū dēlim :D Bet viss taču nevar tā vienkārši atrisināties - no rīta sapratām, ka pa vadu plūst garām gāze. Interesanti, cik dienās tiks novērsta šī ķibele? Es domāju, ka divās nedēļās.
Vissmieklīgāk ir ar žalūzijām, katru dienu tās bažīgi rullēju uz augšu un leju un pukojos, ka tās to vien dara, kā iestrēgst. Izrādās, vajag pāris reizes spēcīgāk paraut to striķīti un žalūzijas nokrīt. Domājat tās var vienkārši pielikt atpakaļ? Ne tak! Tās nokrita ar visu stiprinājumu, izrādās tās piestiprinātas ar silikonu. Nu....ko lai saka, vien "This is Turkey". Bet ir ok, pagaidām smieklīgi.

1 comment - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]delvira
Date:October 15th, 2009 - 03:54 pm
(Link)
Es joprojām meklēju saldo krējumu.

Un jā, saimniecībā viss notiek uz insallah principa ("if God wills" vai tautas tulkojumā - "you never know when" vai "tad jau redzēs" ) - insallah mums vilka internetu 3 nedēļas un ievilka, protams, NE TĀ, kā vajag :-) Insallah rīt man labo aizkaru stangu, tas RĪT ir jau divas nedēļas. Es pagaidām nespēju par to iespringt, jo zināju, ka tas te tā VIENKĀRŠI IR, un atbraucu ar visu savu elastību un pieņemšanu, kāda nu man ir :-) Kā Tu saki - pagaidām smieklīgi. Insallah kā būs pēc ilgāka laika padzīvošanas.

p.s. @ draugos par Ozsut