July 2012   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Brownies2!

Posted on 2011.01.23 at 16:25
Current Music: P!nk - F**kin' Perfect
Vajadzīgs:
120 g miltu
170 g sviesta
130 g tumšās šokolādes
300 g cukura (mana piezīme-var likt mazāk, tad nesanāk tik salda + tas atkarīgs arī no kakao satura šokolādē)
3 olas
1 tējkarote sāls (bez kaudzītes)
90 g sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)

Pagatavošana:
1. Uz nelielas uguns, lēni maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Tad pievieno pusi cukura un vēl aptuveni minūti maisa un karsē, līdz cukurs izkūst (mana piezīme-man neizkusa, bet tāpēc jau rezultāts nebija sliktāks). Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
2.Olas samaisa kopā ar atlikušo cukuru un iegūto masu sadala divās vienādās daļās. Vienā no tām ielej kausēto šokolādi. Tai jābūt gana padzisušai, citādi olas sarausies kunkuļos. Atlikušo olu un cukura miksli sakuļ ar mikseri vai ar roku, līdz masa dubultojusies, un tad iemaisa šokolādes masā. Miltiem pievieno sāli, izsijā caur sietiņu un iemaisa šokolādes masā. Ja vēlas pievienot riekstus, to dara tagad. Maisot nevajag pārcensties - tiklīdz sastāvdaļas samaisījušās, maisīšanu beidz.
3. Pirms liešanas panniņā, to ietauko ar sviestu. Vai arī labāk pannā ieklāt divas folijas loksnes - krusteniski, tad mīkla nekur nelīst garām. 
4. Cep 180 grādu temperatūrā 30 - 35 minūtes. To pārbauda pēc 25 minūtēm, iebakstot ar naža galu vai koka irbulīti. Ja aplīp šķidra šokolāde - lai vēl pacepas. Ja dažas mitras drupačas, bet virsas sausa - gatavs. Kad izņem brauniju no krāsns, tam ļauj 10 minūtes atpūsties pannā, tad ceļ laukā, noņem foliju, sagriež un ēd, vai liek dzesēties uz restītēm. Ja ļaus braunijam atdzist pannā, tad apakša kļūs mitra.

P.S. Lai man gadijumā kāds nebrauktu virsū - ņemts no Ievas virtuves.

Previous Entry  Next Entry