Es pļāpāju Citi pļāpā Ierakstu kalendārs Kas ir CapsLock Vecāki ieraksti Vecāki ieraksti Jaunāki ieraksti Jaunāki ieraksti
Been there, done that - Komentāri
There's no way things should be, there's only what happens and what we do.
capslock
Tātad, runājot par iepriekšminēto.

Tas pats banālais un triviālais teikums "Es tevi mīlu", kā jau diezgan augsta abstrakcijas līmeņa apgalvojums, var nozīmēt daudzas samērā dažādas lietas:

1) atzīšanās mīlestībā (es tevi mīlu)
2) vēlme pateikt kaut ko mīļu (man ar tevi ir ļoti labi)
3) vēlme dzirdēt kaut ko mīļu (mani vajag samīļot)
4) koķetēšana / pavedināšana (ar tevi varētu būt labs sekss)
5) rutinēta sasveicināšanās / atsveicināšanās (prieks tevi redzēt / lai tev laba diena, tiekamies vakarā)

(Gan jau, ka vēl kaut ko, uz sitiena nevaru iedomāties.) Pārsvarā gadījumu konteksts nolasās no situācijas un citiem ārējiem faktoriem (mīmika, intonācija), taču viegli var gadīties arī kāzusi, īpaši sajaucot situācijas 1 un 4, kā arī 2, 3 un 5. Pirmajā gadījumā var gadīties, ka cilvēks, kas to saka, domā to kā 4, bet cilvēks, kas uztver - kā 1, līdz ar to rezultātā iedzīvojas lauztā sirdī vai vismaz pieviltās cerībās / ilūzijās. Savukārt sajaucot 2 un 3 rodas sīki ikdienišķi aizvainojumi - tev cilvēks saka 3, bet tu atbildi ar 5, lai cilvēks patiesībā grib dzirdēt no tevis 2. Un drošības pēc apvaicāties kā tad cilvēks to īsti ir domājis, kā ierosina [info]wacko, diemžēl šādās situācijās parasti ir faktiski neiespējami. Kaut vai tāpēc, ka parasti cilvēki par to nemaz neaizdomājas, ko tad īsti viņi ar to grib pateikt, līdz ar to nemāk izskaidrot, un rezultātā vēl viens aizvainojums: "Kā, tu mani nesaproti?". Bieži, protams, pietiek ar vērību un labu cilvēku pazīšanu, lai izvēlētos vēlamo reakciju, taču a) ne visiem šīs īpašības piemīt, b) ne vienmēr ir iespējams precīzi nolasīt īsto tekstu, it īpaši ja cilvēks nav pārāk tuvu pazīstams.

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Kas ir CapsLock
CapsLock
User: [info]capslock
Name: CapsLock
Ierakstu kalendārs
Back Janvāris 2008
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031