budža domēnu vācelīte

debates

debates

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Laix nomainiit peedeejo ieraxtu caurvijosho noskanju! (k-gan neviens jau nav pateicis,ka taa ariidzan buutu pazudusi... ignoreeshana jau neizniicina,bet, manupraat, shajaa gadiijumaa ir solis prewtii gaismai tunelja galaa)
5dien, 6dien biju valsts anglju valodas debashu turniiraa Druvas videnee. Teema "The environment in Latvia is/is not favourable for corruption". Jutos visstulbaakaa un pilniigi nevietaa. Kaut arii skaidri redzeeju,ka daudzi bija patieshaam zemaak par manu liimeni, tik un taa jutos nepelniijusi ne iekljuushanu 1/4 finaalaa, ne 1/2, ne finaalaa. Bet komandaa jau esot taa,ka liimeni nosaka vaajaakais speeleetaajs. Un ja es ar visu savu vaajumu dabuuju otro vietu no 20 komandaa, tad jau laikam tik ljoti stulba, cik pati juutos, neesmu.
Taads ljoti aizkjeroshs moments bija saveejo liidzijushana. Jau kad manu komandu nosauca pusfinaalam, laizhoties lejaa pa zaales trepeem, mani pavadiija saveejo auri un laba veeleejumi.Un ariidzan apbalvoshanaa gaviles bija ilgas un ieveerojamas. Paldies vinjiem - tad pirmo reizi sajutos labi pastraadaajusi:)
Ariidzan braucot atpakalj uz dzimto vietu, sanjeemu vienu baigi jauko sms no klasesbriedenes, kas zinaamaa meeraa izteica manas vaardos veel neieteerptaas ar skolu saistiitaas sajuutas. Paldies arii par to.
Un veel taads oficiaals paldies manai shucei,kas shoreiz izraadiija atbalstu, atmaxaajot visus izdevumus - taa kaa 2 dienu dziive man bija par briivu.
Bij' labi!!!
  • opaa, par shito teemu arii debateejis esmu. atlasee uz valsti vajadzeeja aizvietot vienu citu debateetaaju, un pirmoreiz pameegjinaaju. biju 1. runaataajs, kopaa 3 debates, 2 uzvareejaam, 1 zaudeejaam. bet bija okei, mana komanda pat kaut kaa tika taalaak, lai gan 1/2 finaalaa netikaam. tik es valsts debatees daliibu njemt nevareeju - 4. decembrii bija citas lietas.

    bet apsveicu ar panaakumiem!
    • paldies-valdies!
      nu, kaadas tev debashu sajuutas? kaa iegriezh pirmais runaataajs, ko? manuprata, kaa visiem, ir savas sliktaas un labaas puses.
      jaa, bija paaris (vairaaki) eksemplaari no rv1g. viens no vinjiem, shkjiet, dabuuja vienu no 4 (vai 6) diplomiem labaakaa runaataaja kategorijaa...
      man patiesiibaa taa bija pirmaa debate angliski un otraa visaa manaa mazcietushajaa muuzhaa.
      • pirmajam runaat taa nekas, tikai necik daudz punktu nedod. bet man patika, tajaa pasaakumaa sava odzinja ir, tikai "keisa" gatavoshana sasodiiti ilga un kjeepiiga.
        un shoreiz tur esot bijushas jauktaas komandas, taapeec dazhi rv1g-ieshi bija neapmierinaati ar sev iedaliitajiem kompanjoniem, tachu esot gaajis jautri. buus jaameegjina tikt taalaak kaadaa citaa debashu turniiraa.
        • par lietu gatavoshana vispaar nerunaa, tas mani dzen izmisumaa! nu nemaaku es organizeeti straadaat un ar laiciigu saakshanu ar ir taa kaa ir. pagaidaam manaa kontaa ir lieta,kas saakta divas dienas pirms debateem, un shii peedeejaa bija ar 4 naksninju gataviibu.
          jaa, daudzi, kas bija labi runaataaji, vai uzskatiija sevi par taadiem, bija neapmierinaati ar iedaliijumu. no maneejiem viens puisis ar savu komandu (kas gan nebija shajaas debatees) ir pirmais debateetaajs valstii, vinju iedaliija ar meichaam, kam debates bija ljoti neskaidra vai tumsha bilde. lieki piebilst,ka taalu vinji netika.bet vismaz vinjam ar tika labaakaa runaataaja diploms.
          par tiem punktiem - ir jau taa,ka treshajam praktiski ir taa vislielaakaa punktu guushanas iespeeja,bet pieredzeejushi ljaudis man akal saka,ka arii pirmais esot speeciigs punktu guveejs. teoreetiski vismazaak dodot otrajam.
          bet piekriitu - "odzinja" debatees ir viennoziimiigi un tieshaam mudinu tevi turpinaat un meegjinaat!!!
          • njaa, ja pietiks tam laika, pie naakamaas izdeviibas izkopshu savas debateeshanas prasmes taalaak
Powered by Sviesta Ciba