Soviet Switzerland


3. Septembris 2010

Helēna Demakova aicina uz kniebienu, ko lai atbild? @ 00:08



Sveiki

Aicinu Tevi sestdien, 4.septembrī pl. 21.00 uz kafejnīcu Zulu, kas ir ļoti jauka vieta Andrejsalā. Vide vairāk nekā neformāla,
daļēji zem jumta, bet vispār tas ir ārā, te esmu “tusējusi” vasaras laikā. (Vilnis Vējš gan teica, ka tā esot viņa “slepenā” vieta.) Te pārsvarā ir panki, smalki nav nemaz, bet šī ir ūdensmala. Jāsaģerbjas silti. Vīnu uzsauksim, stipros varēs nopirkt.

Karte pievienota (zemāk, te, otrajā lappusē).. Ja kas, zvani man 29569971.
Iemesls?

Pagājušā gada 3. septembrī man bija šausmīgi apaļa jubileja, to neizdevās nosvinēt slimības dēļ. Jāpapriecājas tagad, ar mazāk apaļu jubileju.

Ir arī Baltā nakts, un pasaulē foršākie čaļi no giveusworkriga, kas atrodas Andrejostas ielā 4a, Radošo industriju biznesa inkubatorā, būs (cerams) izveidojuši kaut ko līdzīgu projekcijai uz Zulu līdzās esošā kuģa Kapella, kas ir smalka metafora par viena salūzuša mehānisma augšāmcelšanos caur kultūru.

Te ir arī vairāki brīvprātīgie, nenormāli spējīgi, uz saturu, nevis PR orientēti ļaudis, kuri nodibinājuši biedrību “Andrejsala. Rīgas laikmetīgās mākslas muzejs”. Viņi arī uzskata, ka man izveseļoties bija grūtāk nekā uzbūvēt muzeju.

Es savukārt uzskatu, ka visgrūtāk ir radīt muzeja saturu. Sestdien būs arī topošā muzeja starptautiskās ekspertu komisijas locekļi, ar kuriem būs iespēja iepazīties tiem, kas viņus vēl nepazīst.

Es “Andrejsalai” palīdzēšu ar mākslas zinātnes pusi, jo no nulles jāveido topošā muzeja saturs. Esam pazaudējuši divus gadus, tagad tas prasīs vēl vismaz piecus gadus – jāveido laikmetīgās mākslas terminu vārdnīcu, mākslinieku datu bāzes, kas veidotas ar meklētājiem uz bibliogrāfiju, radniecīgiem mākslas virzieniem utt.. Jāveido 60., 70., 80. gadu laikmetīgās mākslas konteksta zinātniskais, nevis žurnālistiskais pamatojums. Viss kā kārtīgā muzejā, lai tad, kad Rema Kolhāza ēka būs kādu dienu gatava, jau darbotos visas muzeja nodaļas.

“Andrejsala” piesaistīs visus Latvijas nopietnos rakstītājus, piesaistot finansējumu.

Šķiet, ka visi tie, kas Baltajā naktī būs izstaigājuši kārtējo Solvitas Kreses “Survival Kit”, pabijuši VEF korpusos un citur, būs vēl spējīgi atnākt arī uz salu, kura pamazām atdzimst. Man gan tā mīļa arī tagad – ar elevatoru, ar smagajām fūrēm un saulrietiem pie Zulu.

Gaidīšu.


Helēna

 

Comments

 
From:[info]affair
Date: 3. Septembris 2010 - 00:17
(Link)
saki, jāiet pakost vīniņus?
[User Picture Icon]
From:[info]blutzeuge
Date: 3. Septembris 2010 - 00:34
(Link)
vispār vīnu ciest nevaru, bet dēļ sabiedrības (helēna, un gan jau vēl kāds no tautas partejas pll jampampiņiem pieklīdīs) varētu aiziet.
[User Picture Icon]
From:[info]piss_lips
Date: 3. Septembris 2010 - 10:57
(Link)

lol Zulu kapitāla iestaade :D