Are you living in the real world? - Post a comment

Oct. 5th, 2009

[info]nazis

04:19 pm - Re: OpenOffice.org

Tev taisnība - 98% mūzikas man ir oriģinālajos CD un vinilplatēs. DVD kolekcija man arī ir LIELA. Un lietoju TIKAI legālas izcelsmes datorprogrammas (ieskaitot open source - laikam to visvairāk).

Es nesaku, ka Tu nedrīksti saņemt savu ierēdņa algu. Tikai arī ierēdņiem jāsaprot, ka valsts naudu jātaupa. Zini, savulaik strādāju VID un tur bija tāds gadījums, ka man izdevās vienu VID IS (SEED - ES akcīzes datu apmaiņas sistēmu) noportēt uz Linux. Tā rezultātā valsts ietaupīja vienu Windows Server licenci - 1000 latus. Man pat ne tikai paldies nepateica, bet vēl uzbrauca - "ko tu te ņemies - domā, tev kāds ordeni dos?". Tā kā 95% valsts iestāžu darbinieku strādā ar šādu attieksmi (piemēram, kā ir ar "naudas apgūšanu" gada beigās?), tad rezultāti ir acīmredzami. :)

Starp citu, Tavi nodokļi, ko maksāji, strādājot privātajā sektorā, ir izmaksāti Tavai omītei un opītim (atvainojos, ja kāds no viņiem ir jau ne šaisaulē) pensijā, par tiem tu esi saņēmusi ģimenes ārsta pakalpojumus, "slimības naudas" u.c. Tie nekur nav uzkrājušies un tagad tu algu saņem no CITU nodokļu maksātāju naudas, ja kas. :) Cita runa, ka mūsu pie varas esošajai kliķei tādi kā tu pārāk neinteresē un lielu daļu tavas nodokļu naudas (piemēram, tās, ko tev būtu jāsaņem, kļūstot par jauno māmiņu) ir vienkārši nospēruši.

Un ierēdņiem neviens neko neliek drukāt uz rakstāmmašīnas - ir taču OpenOffice.org, kas ir BEZMAKSAS. Tur arī tā lielā atšķirība no Microsoft Office, kura licence atkarībā no komplektācijas maksā 120-250 latu. Tas, ko es nespēju saprast, kāpēc šo summu no manas nodokļu naudas jātērē, lai apmierinātu tavas jocīgās iegribas un neliktu tev lauzt pieradumu tērēt valsts naudu? :) :) :)

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: