black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-08-04 19:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cerams, ka pēdējais ieraksts par olimpiādi
Kad olimpiskās komitejas pārstāvis Marks Adams preses konferencē pateica: "As already mentioned, nobody wants to go back to the days of sex testing" viņš ar to visai pasaulei pavēstīja, ka sieviešu sportistes olimpiskajai komitejai ir "nobody". Atlantas olimpiskajās spēlēs 1996. gadā 82% aptaujāto siev.sportistu atbildēja, ka, viņuprāt, dzimuma pārbaude ir jāturpina. Neskatoties uz to tā tomēr 1999. gadā tika pārtraukta. (Tai laikā populārākais bija tā sauktais 'cheek swab' tests.) Ja jautājums tiktu uzdots šodien, tad droši vien būtu vairāk par 82%. Savukārt 94% atbildēja, ka tests viņām neliek justies slikti vai kā citādi pazemo. https://www.gimjournal.org/article/S1098-3600(21)00234-3/pdf
Problēma nav paši atlēti, bet gan olimpiskās komitejas nespēja pieturēties pie noteikumiem, kas aizsargātu sieviešu kategoriju.

Man arī šķiet, ka olimpiskajai komitejai siev.sports ir sava veida 'zobu sāpes', jo vīriešu kategorijai šī pārbaude nav nepieciešama un, kā jau jebkurš tests, tas prasa laiku un naudu. Sieviešu kategorijā nekādi pasaules rekordi netiks pārsisti un viss siev.sports ir daudz mazāk populārs. Viņi visticamāk tīri pragmatisku iemeslu dēļ nolēma, ka meh, nu un, ja šad tad kāds tur kaut ko pārkāpj, who cares. Tik ir kaitinoši, ka tas tiek pavērsts kā 'sievietes testēšanu negrib' un 'testēšana ir aizskaroša' un par to vispār runāt ir 'aizvainojoši' un 'cilvēktiesību pārkāpums'.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?