black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-06-20 15:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis ieraksts būs par UK politiku sieviešu jautājuma sakarā, tāpēc reti kuram būs interesants.



Šo video ir depresīvi skatīties. Tajā redzams kā Liberālo demokrātu kandidāts atbild uz jautājumu par sieviešu sportu, aprūpi etc. Pareizāk sakot, viņš uz jautājumu neatbild un veids kādā viņs to dara ir nomācošs.

2dien BBC4 raidījumā "Woman's Hour" bija uzaicinātas runāt 7 lielāko partiju pārstāves. Klausītāji viņām uzdeva jautājumus, viens jautājums bija šāds:

"Jūs apgalvojat, ka vēlaties atbalstīt sievietes un jūs savos manifestos esat atzīmējuši vairākas sfēras, kuras disproporcionāli ietekmē tieši sievietes. Cik svarīgi ir jūsu partijai skaidri un pareizi definēt, kas ir sieviete?"

Atbildes no katras kandidātes:

Scottish National party: Trans rights...harm to LGBT...harm to society. To define ppl by their body parts is dehumanizing. Respect all rights.. Respect and dignity to trans ppl...Right wing evangelicals...Political football..I'm a queer woman...Thatcher told me I was wrong...
(Neviena vārda par sievietēm un viņu vajadzībām)

Reform UK: atzīst, ka bioloģija eksistē, ka ir divi dzimumi, ka visus ir jāciena.
(Tik tālu ok, bet neviena vārda par to, ka sievietēm ir speficiskas vajadzības, kuras jāaizstāv)

Libdems: Vast majority of ppl identify with the sex that they have at birth...those who are not deserve dignity..protect all ppl..it all works really well...live and let live...toxic debate...no conflict between rights...
(Beigās viņa piebilst, ka, ja Vienlīdzības aktā precizēs, ka dzimums ir bioloģiskais dzimums, tad būs sajukums. Kā? Sajukums ir tieši tagad šīs neprecizitātes dēļ.)

Plaid Cymru: Space for respect and tolerance...respect ppl's rights...dangers to young people..
(Neko īsti nepasaka, sievietes tikpat kā nepiemin)

Green Party: All identities are valid...need to be compassionate...live and let live...identify with gender you feel comfortable..
(Nekā specifiska par sievietēm un viņu vajadzībām)

Labour: Woman is adult human female. (whaaaat? leibors laikam sajutuši uzvaras garšu, jo šo frāzi praktiski nekad nesaka un bieži saka pretējo. Taču piebilst, ka gender recognition certificate jābūt humānākam - nepasaka, kā tieši humānākam, bet pasaka, ka jāsaglabā tas, ka, lai to dabūtu vajag disforijas diagnozi. It kā brīzīem sakarīgi runā, bet vai leiboristu partija ir mainījusi domas es šaubos, jo pirms 2 dienām redzēju vienu uzstāšanos no cita viņu partijas pārstāvja, kas teica pilnīgi pretējo.)

Conservatives: Pateica visu pareizi, bet tas viņus padara par vislielākajiem liekuļiem klubiņā. Viņiem pēdējos 10 gadus vairākas organizācijas lūdza un cilvēki parakstīja petīcijas, lai viņi Vienlīdzības aktā precizē, ka dzimums ir bioloģiskais dzimums, bet viņi neko nedarīja. Pieļāva visas muļķības skolās un ārpus tām. Tagad, kad šķiet, ka viņi zaudēs, tad pēkšņi it kā atjēdzās, ka vajag taču precizēt...Neticu nekam, ko viņi saka. Kemi Badenoch ir ok, bet viens cilvēks nevar izvilkt visu partiju.

Noklausoties visu šo, kā arī atbildes uz jautājumiem citur, man rodas secinājums, ka sieviešu tiesības ir kaut kas, kas no eksistences ir pagaisis, jo gandrīz katru reizi, kad tiek pajautāts par sievietēm, cilvēki neatbild par sievietēm, bet par vīriešiem, kas identificējas kā sievietes un tad vēl par kaut ko citu. Ja kādas 'sieviešu tiesības' vēl eksistē, tad sievietes tajās ir margināls fona elements un visa galvenā uzmanība tiek veltīta ne viņām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?