black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-02-27 14:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pabeidzu "The Martian".

Jau sen gribēju izlasīt, jo filma man patika. Grāmatā, kā jau paredzams, bija daudz vairāk tehnisku detaļu, kuras, jo tālāk, jo interesantāk bija lasīt, kā arī tēlam pakāpeniski sāku līdzi just arvien vairāk, līdz grāmatas otrajā pusē no tās atrauties vairs nebija iepējams.

Viena detaļa, kas mani ieinteresēja attiecībā uz grāmatas ekranizāciju - filmā viņu izglābj komandiere Lewis, bet grāmatā tas bija viņa komandas biedrs Beck, mēģināju atrast atbildi, kāpēc šāda izmaiņa. Oficiālu atbildi atrast man neizdevās, bet ir fani, kas domā, ka tas tādēļ, lai Lewis dabūtu 'closure', jo viņa jutās vainīga par Marka atstāšanu uz Marsa. Tas šķiet ok variants, bet līdz galam tas mani tomēr nepārliecināja.

Meklējot atbildi uz šo jautājumu es toties atradu kaut ko pavisam citu: visslimāko grāmatas apskatu kādu jebkad man ir gadījies lasīt. Kāds bija pajautājis goodreads vai Marks Vatnijs gadījumā neesot seksists. Šis jautājums mani diezgan pārsteidza, jo, lai nu kurš, bet ne jau Marks Vatnijs. Un tad sekoja gara atbilde vairākos paragrāfos, kur varēja uzzināt visādus brīnumus, īsi sakot, grāmata esot mizogīnijas paraugdemonstrējums. Es neiešu cauri punktu pa punktam, man pietika ar vienu reizi, bet, ja kādam interesē, atstāšu šeit. https://www.goodreads.com/questions/322581-am-i-the-only-one-who-found-mark-watney


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?