[icon] stāsti -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:21:51
Uzcepu ļoti garšīgu rabarberu kūku.
Nevaru izdomāt iemeslu, lai tūlīt pat neēstu vēl trešo gabaliņu.
comments: tōk tu mī Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]missalise
Link:(Link)
Time:22:52
Lūdzu, padalies ar recepti. :)
(Reply to this) (Thread)


[info]becca
Subject:es jau vairs necerēju, ka kāds pajautās :)
Link:(Link)
Time:14:16
400g rabarberi
3 olas
130g saldais krējums
200g cukurs
1.t/k vanilīncukurs (es lietoju vaniļas esenci)
sāls
150g milti
1,5 t/k cepamais pulveris
pūdecukurs

Rabarberus sagriež gabaliņos.
Cepeškrāsni karsē līdz 200 C.
Saldo krējumu, pusi cukura, vaniļas esenci un šķipsniņu sāls saputo. Pieputo divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri. Mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisīta veidnē, virsū uzber sagrieztos rabarberus.
Liek cepties uz apmēram 30 min (varbūt tas atkrīgs no krāsns, bet man šķita, ka pietiktu arī ar 25min vai pat drusku mazāk).
Olbaltumus saputo ar šķipsniņu sāls, pa daļām ieputo 100g cukura, klāj virsūt kūkai, turpina cept vēl 15 min.
Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte no 2010.g. Ievas virtuves.

Pirmajā reizē es aizmirsu piebērt cepamo pulveri, bet sanāca ļoti laba arī bez tā. Šitas daudzums man bija uz 28cm apaļo veidni vai arī cepeša pannu (nu tādu prastu, A4 formāta :)
(Reply to this) (Parent)

[icon] stāsti -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.