Dzīves teātris - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 20., 2021


[info]beatrixe23:41
Mana kolēģe M. slimo no pagājušās nedēļas. Asinsspiediens un depresija. Vientuļā pensionāre. Biju aizbraukusi pie viņas pag. otrdien, sazvanījāmies arī. Viņai gan ir radinieki, bet tur skumji. Šodien viņa man zvana, slikti jūtas. Krustdēls atbraukšot un steidzami vajadzīgās zāles atnesīšot. Pēc brīža zvana, krustdēls pazudis, uz zvaniem neatbild, vai varu aizbraukt. Varu, labi, ka man vēl sakari aptiekā, varēju dabūt viņai domātās zāles bez viņas dokumentiem. Aizbraucām abi ar Arno, aizvedām arī pārtiku, Arno izspēlējās ar viņas kaķi, es izrunājos ar M., mājās braucot izraudājos sejas maskā, labi, ka tādas jāvelk sab.transportā.

Es gan līdz šim centos mierīgi uztvert visas tās NA ģimenes lietas, bet šovakar sakāpa galīgi. Tu re, M. ir ģimene, viņas divu māsu kopā trīs bērni - asinsradinieki. Un kur viņi ir? Viens dzer un divas neliekas ne zinis.

Un tas ir spļāviens sejā visiem tiem, kuri ir vientuļie vecāki ne no brīva prāta. Vai arī brīva prāta, lai nebūtu jādzīvo kopā ar varmākām un pretekļiem. Vai vecākiem, kuri mīlošās un sirsnīgās attiecībās izvēlas audzināt bērnus. Vai vienkārši diviem cilvēkiem dzīvot kopā un saudzēt vienam otru, rūpēties vienam par otru. Zinu šo visu ļoti, pat pārāk ļoti labi. Mani un Arno pat paši tuvākie radinieki atklāti atteicās atzīt par ģimeni, jo esmu vientuļā mamma. Kad apprecējos, tad attieksme strauji mainījās, it kā tas zīmogs dokumentos kaut ko manī un Arno būtu mainījis. Labi, ar to tieku galā, tāpat kā tiku galā arī ar to, ka mani neuzskatīja par pilnvērtīgu cilvēku, jo mani audzināja ome un opis, nevis mana "ģimene" - alkoholiķis tēvs un māte, māte - kura vispār pazuda uz vairāk kā 30 gadiem. Šīs te divas situācijas manī nav atstājušas paliekošas sekas, viss ir labi, es izaugu kopā ar mīlošiem cilvēkiem un Arno aug kopā ar mammu, kura viņu mīl un lolo. Paliekošas sekas manī atstāj tuvāko cilvēku attieksme un sabiedrības attieksme kopumā. Tas ir pretīgi, tiešām. Man ir bieza āda uzaudzēta, bet tai ir savas tādas vietas, kuras viegli ievainot dažreiz.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba