bauda

[info]teiksma_ragana

Jun. 27th, 2016 | 09:19 pm
From:: bauda

LÅ«k, lÄ«gumiņŔ, ko es uzrakstÄ«ju tiem, kas vēlas piedalÄ«ties mana darba uzlaboÅ”anā. Jā, tas var likties pārspÄ«lēti, bet mans darbs arÄ« ir pārspÄ«lēts un sakāpināts, kā jau es pati.
Tātad sākam!!! Å ovakar es to pārtaisÄ«Å”u pdf formātā, izvākÅ”u no tā piezÄ«mes un citas nepiederÄ«gas detaļas, un rÄ«t jau varēs dabÅ«t!
LÅ«dzu, iesakiet Å”o lapu visiem, kas varētu gribēt piedalÄ«ties! Te nav minēto "lodziņu", bet word dokumentā iraid.

Beta a_r lasÄ«tāja lÄ«gumiņŔ.

Es jums sÅ«tu savu romānu, ja jÅ«s man rakstiski un uz savu sirdsapziņu apsolāt izpildÄ«t Å”o lÄ«gumu.
ÄŖsa informācija par grāmatu. Mans otrais romāns, pirmais nav izdots. Vairāk nekā 127 000 vārdi, diezgan garÅ”. Stils ā€“ erotiskā fantāzija, ja tā var teikt, jo saplÅ«st vairāki žanri ā€“ fantāzija, romantika, erotika. Å is piedāvājums, ja jÅ«s izlasāt grāmatu un novērtējat to ar vismaz 4, pie tam aizpildāt visu anketu un atsÅ«tāt man to laikā, dod jums tiesÄ«bas no manis saņemt vienu papÄ«ra grāmatu par brÄ«vu. Kad es to izdoÅ”u ā€“ to es jums pateikt nevaru. Pēc visu jÅ«su ieteikumiem es vēl grāmatu pārstrādāŔu, bet izdota tā tiks. Tāpat kā es ticu godavārdam, ka jÅ«s izpildÄ«siet lÄ«guma nosacÄ«jumus, jums man ir jātic, ka dabÅ«siet grāmatu. Ja jÅ«s izlasāt grāmatu un novērtējat to uz 0-3, tad es uzskatu, ka jums to nevajag un tas ir risks, kas jāuzņemas. Ja man liksies, ka beta lasÄ«tāju ir par daudz, es pārstāŔu grāmatu izsniegt, tāpēc kaliet dzelzi, kamēr karsta.
Ja jÅ«s esat izlasÄ«juÅ”i visu Å”o un vēlaties saņemt gan Å”o anketu, ko aizpildÄ«t, gan arÄ« grāmatu paÅ”u, jums man ir jāsÅ«ta apstiprinājums, ka visu izlasÄ«jāt un vēlaties piedalÄ«ties Å”ajā pasākumā uz e-pastu tethys.tethys.tethys@gmail.com. Vēlams tematā norādÄ«t ā€žgrāmataā€ vai ā€žAleksandrs un Randaā€.
Vispirms brīdinājumi! Ja jums ir problemātiski saprast, vai darbs ir pietiekami briesmīgs, var mēģināt un pamest, atzīmējot iemeslu 7. punktā, bet jūs tikāt brīdināti.
1. Rupji vārdi trīs valodās.
2. Vardarbība.
3. Seksuālas ainas, R.
4. LGBT tēmas.
5. Dīvainas lietas, nu tieŔām dīvainas lietas.
6. Obligāts līgums.
7. Nelīdzsvarota rakstniece.

Lai tiktu Ŕajā godā, ir jāapstiprina Ŕādi punkti:
1. IzlasÄ«t visu Å”o dokumentu lÄ«dz galam un tikai tad jautāt vai nejautāt pēc paÅ”as grāmatas.
2. Nekopēt, necitēt, nekādi nekur nepublicēt minēto darbu.
3. Pirms dot kādam vēl beta lasÄ«Å”anai, paprasÄ«t atļauju. Beta rezultāts vēl nav gatavs darbs. Grāmata var tikt un gandrÄ«z noteikti vēl tiks pārstrādāta uz gatavo iznākumu.
4. IzlasÄ«t darbu un sniegt atbildes uz jautājumiem lÄ«dz 01.08.16. Par termiņu drÄ«kst strÄ«dēties, bet tas tomēr ir vairāk nekā mēnesis, es domāju, ka termiņŔ ir samērÄ«gs.
5. Izteikt savu viedokli un atbildēt uz jautājumiem pieklājīgi, vismaz mēreni saudzējot rakstnieces jūtas vai neatbildēt vispār. Nespēja izteikties par darbu pieklājīgi ir attaisnojums neatbildēt, ja nu darbs liekas pārāk slikts.
6. Atbildēt uz jautājumiem reālistiski, nemeklējot pilnīgu perfekciju, bet pasakot savu viedokli skaidri un saprotami.
7. Izlasīt visu darbu līdz beigām. Ja tam nevar saņemties, tad tā arī atbildēt, bet tas nozīmē, ka nav arī tiesību izteikties par darbu, vienīgi lūgums atķekserēt vēlamo lodziņu par iemesliem, kas liedza darbu izlasīt. Var atzīmēt abus.

Darbs garlaikoja.

Darbā ir tēmas un darbība, kas man nav pieņemami, bet es neapzinājos, kādā mērā, kad lasīju brīdinājumu.

Kad darbs ir izlasÄ«ts lÄ«dz galam, vispirms lÅ«gums atbildēt uz Ŕādu jautājumu, pirms rakstÄ«t tālāk:
Cik balles no 10 es liktu Å”im darbam, salÄ«dzinot ar visu un jebko, kas ir lasÄ«ts? Ja atbilde ir nesekmÄ«ga, tātad 0-3, tad ar Å”o arÄ« recenzija beidzas. Par Å”o nevar strÄ«dēties un man vienalga, ko jÅ«s par to domājat, ja jums nepatÄ«k Å”is punkts, tad neprasiet manu darbu. Man ir suicidālas noslieksmes, tāpēc, ja darbs ir vērtējams ar 0-3, es vēlos redzēt tikai cipariņu, lÅ«k, Å”ajā lodziņā:

Ja darbs ir izlasÄ«ts viss lÄ«dz galam un ieliktā atzÄ«me lodziņā ir 4-10, tad, lÅ«dzu, atbildiet uz Ŕādiem jautājumiem:

1. Kā jums patika darbā izmantotā valoda?
2. Kā jums patika darba galvenie tēli? Vai tie likās reāli iespējami, ņemot vērā grāmatas fantāzijas stilu?
3. Kā jums patika rakstītā plūdums, stāstījums?
4. Kā jums patika darba sākums (tik, cik jÅ«su izpratnē ir sākums)? Vai tas uzreiz ieinteresēja, vai tomēr bija jāpalasa tālāk, lai saprastu, vai vispār lasÄ«t Ŕādu darbu?
5. Kā jums patika darba nobeigums? Lūdzu, ņemiet vērā, ka grāmatai būs turpinājums, tāpēc visam nebija jākļūst skaidram. Vai tas atstāja sajūtu, ka gribētos lasīt arī nākamo grāmatu?
6. Vai jums, lasot Å”o grāmatu, kādā brÄ«dÄ« bija neērta sajÅ«ta? Ja bija, tad kāpēc?
7. Kas jums visvairāk patika? Tēls, notikums, atmosfēra, vienalga kas?
8. Kas jums visvairāk nepatika?
9. Vai kādā brÄ«dÄ« bija neskaidrÄ«bas sajÅ«ta, sajukums laikos vai notikumos, kad gribējās paŔķirt atpakaļ? LÅ«gums norādÄ«t lapaspusi, kurā atrodas neskaidrÄ«ba.
10. LÅ«gums norādÄ«t visas kļūdas (ortogrāfijas, interpunkcijas, stila, nesakritÄ«bas par to, kas ir teikts dažādās vietās un citas, kas jums liekas svarÄ«gas), norādot lapaspusi. Uz Å”o punktu nav jāiespringst. Tas ir ļoti vēlams, bet, ja stipri apgrÅ«tina lasÄ«Å”anu, var atzÄ«mēt tikai paÅ”as nejaukākās kļūdas.
11. Vai jums Ŕī grāmata likās oriģināla vai arī tā stipri atgādināja kādu citu vai citus darbus? Ja jā, tad kādus?
12. Kādu grāmatas nosaukumu jūs ieteiktu?
13. Izstāstiet, lÅ«dzu, visu, kas vēl nav pateikts, bet kas jums Ŕķiet svarÄ«gi piebilstams!

Paldies, paldies, paldies!

LÄ«ga

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.