Rītdien bb izlase sāk

Sep. 6., 2009 | 08:45 pm

1) Kemzuras motīvs par Bērziņa atskaitīšanu vai nu ir nepareizi nosaukts, vai arī lēmums viņu neatstāt kopā ar izlasi varētu nebūt pareizs - kļūda. Ja mērķis ir viņu padarīt par labāku spēlētāju, tad retorisks jautājums - vai, izmetot viņu ārpus izlases un treneru uzraudzības, viņš pēkšņi progresēs pats no sevis?

Varbūt viņi juta, ka Bērziņš ir pietiekami nobriedis, lai pats spētu augt, bez treneru un padomdevēju palīdzības. Bet vai tā tiešām ir?

2) Prognozēju, ka Latvijas izlase spēlēs taktisku, lēnu, kombinacionālu basketbolu ar stingru discplīnu un spēles plāna izpildi, tehnisko elementu stingru izpildi saskaņā ar shēmu. Tas nepieciešams, lai nosegt meistarības trūkumus. Katra kļūda būs ļoti acīmredzama. Tas varētu būt līdzīgi kā Lakers-Denveras sērija. Kļūdu nebūs ļoti daudz, bet tās kritīs acīs.

Jautājums - vai Latvija kā vienība ir TIK kvalitatīva, lai izpildītu perfekto plānu? Un vai plāna neizpildes gadījumā būs kāds pietiekami kvalitatīvs individuālais iniciatīvas ņēmējs? Tāds, kurš ir neordinārs? Nāk prātā Šķēle, Kambala. Pārējie nešķiet pēc ārpus-plāna-spējīgiem pārsteigt.

Krievija droši vien spēlēs līdzīgu spēli. Tāpēc pirmajai spēlei jābūt tādai stīvēšanās spēlei, kur katra komanda spēlēs prātīgi, minimizējot iespējamās kļūdas un ierobežojot pretinieku. Ja tā būs, tad Krievijas kvalitātei nebūs tik izšķiroša loma kā reālajam izpildījumam pēc plāna.

Pavērsiens varētu būt pirmās spēles faktors.

Ja Krievija mēģinās kaut ko darīt ar atsevišķu spēlētāju spēkiem, un Latvija būs pietiekami disciplinēta kā vienība, tad varētu būt līdz pat +10. Ja abas komandas spēles daudzmaz disciplinēti, tad būs no -8 līdz +3. Ja Latvija ies uz individuālo, bet Krievija būs vienība, tad -15 līdz -8. Ja abas ies uz individuālo, tad no -17 līdz +1 (drīzāk -3).

Links | ir doma | Add to Memories