Atpakaļ pie tēmas: Aģenti un bāleliņi

Aug. 6., 2009 | 06:26 pm

Kā neļaut aģentiem iekasēt pārāk daudz?

Daži jautājumi:
Kāds ir aģentu statuss? Ko dod FIBA licence?
Kāds ir spēlētāju statuss pret FIBA?
LBS statuss pret spēlētājiem un pret FIBA?

Daži punkti:
1 Vai ar aģentu slēdz ekskluzīvo vai ne-ekskluzīvo līgumu? Ja nav ekskluzīvais, tad var piesaistīt vienalga cik aģentus, un katrs tad strādās. Ekskluzīvajam toties var izvirzīt citas prasības, augstākas, dot viņam mazāku peļņas procentu.

2 Aģenta peļņa - cik procentus viņam dot? Vai dot fiksēto summu? Kā izpildīt maksājumu? Optimāli būtu kombinētais cipars, kad piemēram no 500-2500 eiro par mēnesi maksā X%, bet ne vairāk kā X eiro, ne mazāk kā Y eiro. 2501-5000 XX % un YY eiro. Tas it kā motivē aģentu atrast labāko klubu noteiktās algas robežās. Izmaksāt summu labāk būtu PĒC tam, kad klubs faktiski algu izmaksā. ASK Rīga gadījums paskaidro, kāpēc. Var veidot arī tādu kā atlikto iekrājumu maksājumu, kas būtu matemātiski sarežģīts, bet motivētu aģentu: 1. sezonā aģents saņem savu komisiju, bet ja otrajā sezonā ir spēlētāja algas pieaugums, aģents saņem papildus bonusu, kurš tiek iesaldēts līdz trešajai sezonai - ja arī 3. sezonā ir pieaugums vai vismaz alga paliek iepriekšējā līmenī, aģentam izmaksā komisijas bonusu. Miledža aģentam, piemēram, diez vai pienāktos bonuss par nākamo/aiznākamo sezonu.
Bonusu sistēma ar atlikto maksājumu motivētu aģentus meklēt labus variantus šodienai un arī skatīties uz perspektīvu.

Tātad,
1) aģenta kompetence - vienam pašam tiesības pārstāvēt (kad tādi kā Veselovs ir atstāti muļķīša lomā - "nezinu, jāprasa aģentam") vai spēlētājam arī ir iespēja diskutēt;
2) komisijas lielums un izmaksas kārtība.

Varbūt elementāri, bet tādi kā A.Šķēle, A.Štālbergs, Salvis Mētra (LOL par šo kadru), u.c. diez vai līdz kam tādam ir ieniteresēti aizdomāties.

Links | ir doma | Add to Memories


(bez virsraksta)

Aug. 6., 2009 | 08:49 pm

TUSĒTĀJI - A. Biedriņš un A. Šķēle, varētu veidot labu un saskanīgu pāri basketbola laukumā.

Links | ir doma | Add to Memories


(bez virsraksta)

Aug. 6., 2009 | 09:00 pm

R. Štelmahers un V. Krūmiņš televizoram labi pateica - šis ir tikai pirmais puslaiks, un egoisma neizrādīšana vēl neko nenozīmē. Galvenais, lai svarīgākajos, izšķirošajos brīžos neuzrastos lielā līguma tīkotājs, varenais ego. Vai starp rindiņām domāts K. Kambala un A. Šķēle?

Štelmahers: Izlase ir citas vērtības, nevis zvaigžņu parāde klubā.

Grūti citēt, pārāk labs Ropčika komentārs, lai atkārtotu. Gan jau būs kāds sporta ziņu portāls atreferējis.

Viņš iesaka lielos ego atstāt malā tajos brīžos, kad uz kārts būs komandas liktenis.

21:24 - izskatās, ka Štālbergs būs līdzīgi kā Dahntay Jones Denverai, kurš spēlēja tikai sākumu pirmajā puslaikā.

Links | ir doma | Add to Memories