Lietpratēja viedoklis: Duets Biedriņš-Kambala nepiepildīs cerības!

Aug. 5., 2009 | 12:44 pm

Kad presē lieto apzīmējumu "eksperta viedoklis", tad tas izklausās ļoti moderni. Vārds "eksperts" tulkojumā no angļu valodas nozīmē "lietpratējs". Vai tiešām visi, kas ir dēvēti par "ekspertiem", ir jomas lietpratēji?

Vai žurnālistiem būtu tikai jāatspoguļo notikumi, vai pēc būtības arī jāvērtē? Cik tālu jebkurā jomā normāla cilvēka, tāda vidējā žurnālista, uzskati var būt pamatoti uz veselo saprātu, un kur jau nepieciešamas sīkākas, precīzākas zināšanas?


Lūk, viedoklis:

Ir cerības: EČ'09 basketbolā tiek gaidīts ar lielām cerībām, jo šogad izlases sastāvu veido tāds spēlētāju loks, ko var saukt par vienu no labākajiem, kāds Latvijai ir bijis (kopš neatkarības atjaunošanas).

Kādas cerības: Viens no lielākajiem cerību punktiem ir Biedriņa-Kambalas duets centra pozīcijā. Kādi varētu būt plusi šo divu spēlētāju būšanai Latvijas izlases sastāvā?

1) Abi varēs nodrošināt nepārtrauktu „teroru” pretinieku aizsardzībai. Katrs no viņiem attiecīgi savu klubu sastāvos spēlē tikai mazliet vairāk nekā pusi spēles (Biedriņš 30 no 48 minūtēm, Kambala 23 no 40, ja neskaita pagarinājumus). Tas nozīmē, ka vienlaicīgi abiem nebūs jāspēlē daudz, un viens otru varēs efektīvi nomainīt, liekot pretiniekiem nepārtraukti būt saspringtiem.
2) Otrs pluss ir tāds izplūdis. Abi var sist uzbrukumā, Biedriņš arī aizsardzībā. Kvalitāte, ko abi kopā var dot,
a) vienlaicīgi vai pamīšus,
b) izolēti no pārējās komandas vai integrēti.
3) Lai cik paradoksāli nebūtu, bet Biedža varētu sākt no rezerves, lai gan ir labāks nekā Kambala. Tāpēc, ka AB ir daudz gudrāks nekā KK, un spēj būt vērtīgāks komandas interesēs – šajā gad. – atdot startera vietu [KK]. Abi ir gudrības un ambīciju savienojums, kā teica sids no Ice Age - viņi viens otru padara daudzmaz pilnīgu.

Iespējamie mīnusi:
1) Neviens no viņiem nav labs piespēlētājs. Piemēram, NBA čempioni Losandželosas „Lakers” garajā galā lika Odomu, Gazolu un Bainamu. Pirmie divi var spēlēt divās pozīcijās, un ir labi piespēlētāji. Kambala līdzšinējā karjerā sevi nav pierādījis kā labs piespēlētājs. Arī Biedriņš nav izcēlies kā labs piespēlētājs.
2) Neviens no viņiem nav sevi pierādījis kā labs spēlētājs, ja nepieciešams darboties tālāk no groza. Treniņos jau to prot darīt? Nuggets uzbrucējs K-Marts pret Lakers arī meta pus-tālos, viņam to ļāva, bet viņš tik un tā nebija pietiekami labs, lai būtu jēga viņu segt no pus-tālā. Ja pretinieki daudz ļaus un būs laba diena, šis var pārvērsties par plusu.
3) Neviens no viņiem nav pretinieku bieds aizsardzībā. AB bloķē, bet vai var stabili nosegt un iebiedēt pretinieku?

Drīzāk Valdis Valters aicinās Ramūnu Butautu uz VEF, nekā duets Biedriņš-Kambala (laukumā esot vienlaicīgi) sasniegs augstākā līmeņa panākumus, uz ko līdzjutēji varētu cerēt.

Otersons un Trajkovičs sliecas, ka būs grūti, ja abi spēlēs vienlaicīgi. Bagatskis jau arī. Tikainedaudz varētu abi kopā, un to spiedīs minūšu skaits.

Secinājums: lai kā gribētos (vismaz man), lai šie abi dauzītu pretiniekus, esot laukumā abi reizē, tas diez vai notiks.

Prognozējamais sākumsastāvs:
Kambala
Biedriņš
Janičenoks
S.Valters
K.Valters

Maiņas
1. Vītols
2. Šķēle (būtu labāks snaiperis, ietu sākumā SV vietā)
3. Blūms

Ja Biedriņš vai Kambala nāk no maiņas, tad Bērziņš/Helmanis viena vietā, un attiecīgi "sneiperi" mazāk nepieciešami. Paredzams, ka AB-Bērziņš/Helmanis/Kambala un Kambala-Biedriņš/Bērziņš/Helmanis tiks izmēģināts. Kurš pāris kopā spēlēs labāk? kuram pārim ērtāk būs sākt pamatpieciniekā, kam no rezerves?

Links | ir doma {3} | Add to Memories