ASK - Šauļi izšķirošais vakars

Apr. 1., 2009 | 10:54 am

Ir izdevies vienoties ar mūsu ekspertu par sadarbības turpināšanu, un šodienas spēles laikā paredzēts, ka ar viņu apspriedīsim atsevišķas detaļas. Tā kā šis nav komerciāls produkts, tad varu piedāvāt tikai iespēju ļoti šaurā lokā publicēties. Viņš vēlas, lai šo lapu un viņa viedokli caur google, yahoo u.c. meklētājiem var atrast. nu, redzēs.

Šobrīd viņš strādā, lai izpildītu pasūtījumu par šodien gaidāmās spēles apskatu.

Links | ir doma | Add to Memories


Eksperta viedoklis: Kā ASK šovakar var uzvarēt Šauļus?

Apr. 1., 2009 | 02:06 pm

Šovakar 19.00 Arēnā Rīga 1.aprīļa joki sitīs augstu vilni, izņemot brīdi, kad izšķirsies ASK un Šauļu komandas spēles rezultāts. Lai ASK uzvarētu šo spēli, viņiem ir jāiemet vairāk nekā pretiniekiem. Un ar "iemest" nav domāts par to pašu, ko Jānis Matulis.

Basketbola pamatelements ir punktu gūšana vairāk nekā pretiniekam. "Sērijas" otrā spēle parādīja otru pusi - "ielaišana mazāk nekā pretiniekam". Atkarīgs, kāda filozofija.

Kā ASK var iemest vairāk nekā Šauļi. Kā panākt, lai Šauļi iemet mazāk? Bāc, nevar nepieminēt Uvi Helmani. Tāpat arī Robertu Štelmaheru. ASK tuneļa galā ir gaisma ("Light" - angļu valodā; par citām sakritībām katrs pats lai fantazē :P :) ).

Abas komandas līdzīgi cīnās par atlēkušajām bumbām, līdzīgi met, utt. ir samērā līdzīgas. Nav daudz informācijas par Šauļiem, bet otrajā spēlē acīmredzami lielākā starpība radās realizētajos trīspunktu metienos. Tāpat varēja redzēt tendenci, ka spēle bija lēnāka plus spēlētāju minūtes bija sadalītas, lai neradītu pārslodzi.

Pirmkārt, 7-8 spēlētāju izmantošana nav "tikai", ja paskatītos uz NBA komandām, tad tur reālā rotācija ir 7-8 spēlētāji.

http://www.nba.com/games/20090331/CHIIND/boxscore.html
daļēji http://www.nba.com/games/20090331/NYKDEN/boxscore.html
lielā mērā http://www.nba.com/games/20090331/NOHSAC/boxscore.html

blow-out spēlēs visi tiek uzspēlēt, atšķirībā no Eiropas.
Labi, to var skaidrot ar NBA spēlētāju daudzpusību un fizisko jaudu. Varbūt - arī gudrāki.

Bet atgriežoties pie ASK. Svarīgi būs noturēt spēlētājus svaigus līdz beigām, ja viss nonāk līdz līdzīgai galotnei. Aizsardzībā jāsedz individuāli, neļaujot izvērsties uz tālajiem.

Ja Helmanis spēlē pārāk daudz, viņš kļūst neefektīvs. Tas pats ar Mažuti. Svarīgi, lai Runkauskam neļautu taisīt daudz kļūdas, ilgi turot laukumā. Bet viņam ir smags darbs - Bertānu un Sanģi jāpiesedz, kuri ir prom.

Atslēga varētu būt trenera Kaira un viņa palīgu spēja pareizajos brīžos pārslēgt aizsardzības shēmas un rotēt spēlētājus.

Links | ir doma | Add to Memories


ASK-Šauļi 3.ceturtdaļā

Apr. 1., 2009 | 08:21 pm

izmantojot esports.lv piedāvāto tiešraidi, izskatās, ka ASK lielākais trūkums šobrīd ir tāda spēlētāja trūkums, kas prot improvizēt.

Links | ir doma {3} | Add to Memories