visu izsakošs virsraksts!

Jan. 23., 2009 | 01:08 pm

"ASK Rīga" cer revanšēties
Jānis Pārums autors 2009-01-23 10:04


EU! ĻOTI ASPRĀTĪGS VIRSRAKSTS!

Par otro vietu SEB BBL tabulā (ASKRIGA.LV)

Aigars Vitols: “We need to get to the SEB BBL final four tournament” (bbl.net; IZCILA ANGĻU VALODA!)

BBL: ASK - Kalev
http://www.bckalev.ee/artiklid.php?loe=129

Links | ir doma {5} | Add to Memories


aiz garlaicības piesienos sīkumiem!

Jan. 23., 2009 | 02:53 pm

tātad.

"ASK cer revanšēties"

kas man zem šāda virsraksta būtu jāatrod?

a. viedoklis
b. ziņa
c. cits

"cerēt" http://en.wikipedia.org/wiki/Hope
Hope is the feeling..

cerība tātad ir izjūta, vai varbūt kaut kāda emocija. katrā ziņā subjektīva nostāja, izvērtējot savu pasaules uzskatu.

To hope is to wish for something

Hoffnung zu haben bedeutet, eine zuversichtliche innerliche Ausrichtung gepaart mit einer positiven Erwartungshaltung dahingehend zu haben

а упование - взгляд человека, обладающего верой, на самого себя; вера - это закон, а упование находится уже в аспекте конкретного действия

_________

nu, tā varētu būt gan ziņa, gan viedoklis, gan kaut kas tāds, ko es nezinu.

____________

ejam tālāk!

ja ASK cer, tad vai nu to ir izteicis kāds pārstāvis (nepiesiešos tam, ka tāds veidojums kā basketbola klubs nav apveltīts ar cilvēkam piemītošo spēju cerēt), vai to diezgna konkrēti var izsecināt no viņu izteikumeim, darbībām, attieksmes, utt. konstatēt.

veru vaļā rakstu - neredzu nekādu norādi uz iespējamo pārstāvja komentāru. nu labi, varbūt kā citādi var izspiest no kaut kurienes to, ka ASK CER. NU BET ES NEKĀDI NEVARU IEBRAUKT TAJĀ LOĢIKĀ, NO KURIENES VAR IZDARĪT SECINĀJUMU, KA UZSKAITĪTIE FAKTI IR PAZĪME TAM, KA ASK CER!?

Šovakar plkst. 19:00 "Arēnā Rīga" SEB Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijas spēlē "ASK Rīga" basketbolisti tiksies ar Igaunijas klubu no galvaspilsētas Tallinas – "Kalev/Cramo". Mača tiešraide portālā eSports.lv.

No turnīra tabulas viedokļa šī ir ļoti svarīga spēle, jo abas komandas atrodas blakus – "Kalev/Cramo" ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu, bet "ASK Rīga" ar tādu pašu bilanci ir vietu zemāk. Daudz no abām minētajām komandām neatpaliek arī Lietuvas un Baltijas čempioni Kauņas "Žalgiris", kam septiņas uzvaras 11 spēlēs.

Šosezon abas komandas jau reizi ir tikušās – novembra otrajā pusē Tallinā ASK basketbolisti, nepārliecinoši nospēlējot otro puslaiku, piedzīvoja zaudējumu ar 62:66, tāpēc tagad ir laba iespēja revanšēties par neveiksmi.

Tallinas klubs ir ļoti spēcīgs savā laukumā, taču viesos – ne tik spēcīgs. Trīs no četriem zaudējumiem piedzīvoti tieši izbraukuma spēlēs, savukārt mājās vienīgā neveiksme bijusi pret "Lietuvos rytas". Arī rīdzinieki savā laukumā piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu un tieši pret jau minēto Lietuvas klubu (87:108), lai gan sezonas sākumā, kad sastāvā vēl bija leģionāri, leiši tika apspēlēti (79:76).

Jāpiebilst, ka "Kalev/Cramo" SEB Baltijas Basketbola līgā šobrīd jau izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas, t.sk paklupinot arī Latvijas čempionus basketbolā "Barons/LMT" (73:65). Arī pēdējo zaudējumu "Kalev/Cramo" piedzīvojuši pret "baroniem", taču jau vairāk nekā divus mēnešus atpakaļ – 11. novembrī Rīgā Igaunijas klubs Latvijas čempioniem kapitulēja ar 60:83.

Ne tik labi klājas Igaunijā, kur pēdējā kārtā itin pārliecinoši tika zaudēts principiālākajiem pretiniekiem Tartu "Rock" – 62:80. Jāpiebilst, ka Igaunijas čempionātā "Kalev/Cramo" šobrīd ir tikai trešie, palaižot priekšā arī Tartu Universitāti jeb TTU.

Igaunijas klubā kopš sezonas sākuma būtisku izmaiņu nav bijis. Komandas līderi ir amerikāņu viesspēlētāji – Neits Fokss (14.2), Kevins Laids (11.9), Džons Linehans (10.6) un Džošs Peiss (10.0). Ap desmit punktiem vidēji spēlē gūst igauņi Gregors Ārbets (9.8) un Kristians Kangurs (9.7).

Turpretī, par "ASK Rīga" dramatiskajām pārmaiņām rakstīts ne vienu reizi vien. Abu komandu pirmajā spēlē ASK rindās vēl bija Milutins Aleksičs, Bruno Šundovs, Rikardo Māršs un Korijs Brūvers, kuri četratā guva 46 no 62 komandas punktiem. Tagad no viesspēlētājiem palicis tikai lietuvietis Andrus Mažutis, pārējie ir pašmāju spēlētāji.

Tiesa, arī ASK latviskotais variants apliecinājis, ka alkst pēc uzvarām tikpat ļoti kā iepriekšējais modelis. Šajā laikā izcīnītas arī vairākas skaistas uzvaras – pērnā gada nogalē pret "Ventspils" (60:59, vēl gan ar Šundovu sastāvā) un šogad pret Eirokausos pret "Chorale Roanne" (88:70) un Latvijas Basketbola līgā pret "Barons/LMT" (80:73). Pēdējā spēle Baltijas līgā tika aizvadīta gandrīz pirms nedēļas, kad tikai pagarinājumā tika salauzta "Valmieras" pretestība – 86:77.

Pagaidām vēl nav zināms vai rīdzinieku sastāvā šovakar laukumā varēs doties Roberts Štelmahers. Pirms nepilnas nedēļas sasistais ceļgals sāp, taču basketbolists turpina treniņus. Vai Roberts spēlēs vai nē, būs atkarīgs no tā, kā viņš šī rīta treniņā. Paredzams, ka visi pārējie spēlētāji būs ierindā.

Maču tiešraidē varēs vērot portālā eSports.lv (komentēs Jānis Celmiņš) un "Viasat Sport Baltic".

Izmantotie resursi:
askriga.lv
basket.lv
bbl.net



____________________

a. Vai tas ir viedoklis?

Nē, jo faktu izklāsts diez vai ir viedoklis.
trešajā rindkopā vienīgi: "nepārliecinoši nospēlējot otro puslaiku". lai gan, ja nepārliecinoši, tad neko, jo kā tad mērīs pārliecinošumu? jā vai nē. tad bija - nē. viss. fakts.

___________________

b. vai tā ir ziņa?

nu, tas ir faktu izklāsts. bet katrā ziņā virsraksts neatbilst tam, kas tur ir aprakstīts. vienkārši kaitina tādi ..

______________________

c. vai tas ir kas cits?

jā, tas ir ziņas/viedokļa/interpretācijas_rezultāta konsolidācija

Links | ir doma {1} | Add to Memories