(bez virsraksta)

Dec. 2., 2008 | 12:22 pm

Jautājumu vairāk par atbildēm
Guntis Keisels, Diena
Svētdiena, 30. novembris (2008) 22:55

JUBILEJU MĒNESĪ VAIRĀK PRIEKA UN GANDARĪJUMA SAGĀDĀJA VĒSTURISKĀS ATKĀPES, NEVIS TAGADNES NOTIKUMI

..

NOVEMBRA SĀGA: vīriešu valstsvienības jaunā trenera izvēle. Pusvārdi un minējumi kāpina spriedzi, kulminācija tuvojas un atkal attālinās... Procesa vilkšana garumā var kaitināt, tomēr, manuprāt, septiņkārtēja nomērīšana ir produktīvāka par tūlītēju griešanu, un pazīmes liecina, ka šoreiz mērīts tiek profesionālāk nekā iepriekš. Pie viena izmantošu gadījumu, lai, sekojot valsts budžeta veidotāju iedibinātajai praksei, mazliet pakoriģētu savu prognozi: sāk izskatīties, ka galvenais favorīts vairs nav meklējams Lietuvā, bet gan, teiksim, Slovēnijā. Tieši turienes speciālisti (Tomo Mahoričs, Saša Filipovskis) agrāk izcēlušies ar prasmi sasniegt labus rezultātus ar ierobežotiem resursiem, turklāt labas sadarbības pieredze ar viņiem ir arī, piemēram, Robertam Štelmaheram).

DĪVAINĪBA: klusums ap dāmu valstsvienību. Tā vien šķiet, ka LBS līderiem nav skaidrs, ko darīt ar dažiem samilzumiem, kas komandas un trenera attiecībās palikuši pēc Pekinas spēlēm. Cerēt, ka aizmirsīsies vai cerēt, ka treneris spēs atrisināt pedagoģiskās etīdes vai tomēr iejaukties. Tomēr pozīciju skaidrība ir vajadzīga, jo Eurobasket 2009 Latvijā būs komandas pašreizējā modeļa karjeras kulminācija. Paļauties uz nejaušiem risinājumiem nebūtu prātīgi.

IZGĀŠANĀS: Barons/LMT komplektācija. Atteikšanās no Kristapa Janičenoka, šķiršanās no Raimonda Vaikuļa, vilcināšanās ar Aigaru Vītolu, debija Eiropas kausa izcīņā ar trim neiespēlētiem un pat lāga nepārbaudītiem amerikāņiem — taupības režīms, šķiet, aizēnojis jebkādus citus apsvērumus. Ja reiz josta patiesi jāsavelk tik cieši (kluba prezidents Ivo Zonne publiski gan noliedz, ka iestājusies krīze), tad prestižu būtu bijis vieglāk nosargāt, izspēlējot nacionālo kārti (skat. BK Ventspils piemēru!), nevis stāstot, ka trešās šķiras amerikāņi ir lētāki par jaunajiem latviešiem, un sūdzoties par konkurentu intrigām. Bet ko nu mācīt pusprivātu klubu — katrs savu likteni izvēlas pats.

SIMPTOMS: ASK Rīga rosība. Parex bankas jaunā statusa dēļ ap Latvijas vicečempioniem labu laiku valdīja veļu laikam piedienošā sēru noskaņa, neļaujot kā nākas izbaudīt pat komandas iekļūšanu Eiropas kausa pamatturnīrā. Bet pēdējās dienās tieši un netieši simptomi liecina, ka tumšākie mākoņi sākuši izklīst. Arī pēc ASK Rīga likteņa tiks spriests par pilsētas varasvīru spēju risināt krīzes situācijas, un pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā negatīva publicitāte nav vajadzīga nevienam. Kluba tēla sakarā pozitīvs solis bija līgums ar Aigaru Vītolu, kam varētu sekot attiecību saraušana ar kādu cerības neattaisnojošu viesspēlētāju (piemēram, Milutinu Aleksiču). Arī pretrunīgi vērtētā Kaspara Kambalas iespējamā iesaistīšanās sola vairāk plusu nekā mīnusu.

PRIORITĀTES: visos turnīros stiprs nebūsi. Paralēlā līdzdalība LBL un SEB Baltijas līgas turnīros prasa daudz spēka, taču vienlaikus dod iespēju neveiksmes vienā turnīrā kompensēt ar panākumiem otrā. Baltijas cīņās par pirmrindniekiem izvirzījušies Valmiera, VEF Rīga un arī Ķeizarmežs — komandas, kurām ne visai veicas Latvijā. Savukārt LBL braši turas Liepājas lauvas basketbolisti, kas līdz šim izgāzušies BBL. Līdzsvaru labāk ietur Zemgale un ASK/Buki, tiesa, abām komandām abos turnīros gribētos pa kādai uzvarai vairāk.

NEVARĪBA: TTT Rīga bilance Eirolīgā. Viena uzvara pār Brno Gambrinus pavasari nav nesusi. Pēc spēlētāju uzvārdiem komanda joprojām izskatās labāka nekā laukumā, kaut arī aizvien skaidrāk izgaismojās kļūmes komplektācijā.

VEIKSME: SK Cēsis Eiropas kausa sešpadsmitdaļfinālā. Valsts vicečempiones Sarajevā izcīnīja Latvijai pirmo uzvaru Eiropas turnīra izbraukuma spēlē kopš neatkarības atgūšanas, turklāt izšķirošo ieguldījumu panākuma sasniegšanā deva pašmāju basketbolistes.

Links | ir doma | Add to Memories


(bez virsraksta)

Dec. 2., 2008 | 04:16 pm

13.12.2008 17:00 BBL OSC VEF Rīga - Valga
13. Decembris 16:10 BBL OSC ASK Rīga - Rock

VEF un ASK ir ļoti draudzīgi klubi..
Barons un VEF gan principiāli bija 2 reizes salikuši spēles vienā laikā, lai gan tagad jau ilgāku laiku ne vienam, ne otrma nav regulāras mājas spēles.

VEF OFICIĀLĀ interneta lapa dezinformē...
jo bbl.net
2008.12.13 16:10 ASK Riga - Rock LTV7 & ETV Olimpic Sport Center

Links | ir doma | Add to Memories