tiesnešu talanti :D LOL :D

Nov. 19., 2008 | 08:10 pm
music: N-Trance - Do You Think I am Sexy

IEVADS
Tiesneši atbild Valeiko

Andrejs Siliņš autors 2008-11-19 13:15

eSports.lv piedāvā iepazīties ar Latvijas Basketbola Savienības (LBS) Tiesnešu Komisijas atbildi Gulbenes "ASK/Buki" galvenajam trenerim Edmundam Valeiko par iepriekš trenera izteiktajiem komentāriem pēc spēles ar Rīgas VEF.
EMOCIJAS UN FAKTI

"Par ASK/BUKI galvenā trenera
E. Valeiko pēcspēles komentāriem
portālā eSports.lv

Pēc 2008.gada 7.novembra Latvijas Basketbola Līgas spēles ASK/BUKI – VEF, interneta portālā eSports.lv parādījās Gulbenes komandas galvenā trenera E. Valeiko komentārs par minēto spēli, kurš saturēja konkrētas situācijas traktējumu. Pēc minētā raksta tika sasaukta Latvijas Basketbola Savienības Tiesnešu Komisijas sēde, kurā liela uzmanība tika pievērsta faktu iztirzāšanai.


PATI BŪTĪBA
Tāpēc LBS Tiesnešu Komisija nolēma nākt klajā ar publisku paziņojumu, kurā būs iztirzāti tikai fakti, kuri viegli pārbaudāmi spēles video ierakstā.

1. Nekādu kritiku neiztur trenera E. Valeiko atsauce uz pasaules praksi, kurā ir pieņemts klaji žēlot komandu, kura spēlē savā laukumā. Minētajā spēlē pārkāpums ir skaidri redzams. Spēlētājs spēles karstumā un vēlmē izraut uzvaru pēdējās sekundēs kļūdījās, izdarot pārkāpumu. Šādu pārkāpumu nefiksēšana var kļūt par iemeslu pretinieku komandas trenera protestiem un līdzīgiem pārkāpumiem.

2. Vēlamies atsaukt arī informāciju, ka par minēto pārkāpumu soda metienus ir izpildījis nepareizais spēlētājs. Video ierakstā ir skaidri redzams, ka soda metienus izpilda pareizais VEF komandas spēlētājs (LOL :D ). Tāpēc vēlamies turpmāk operēt tikai ar pārbaudītiem faktiem, lai nevajadzīgi neradītu aizdomas par ļaunprātīgām tiesnešu kļūdām.

3. Ja E. Valeiko kungs ir dzirdējis starp basketbola tiesnešiem tēzi par to, ka viņš kā jauns treneris ir „jādušī”, tad LBS Tiesnešu Komisija lūdz nosaukt konkrētus uzvārdus tiem tiesnešiem, kuri ir šādu frāzi teikuši. No savas puses apliecinām, ka, ja šāds fakts tiks pierādīts, vainīgie tiks sodīti saskaņā ar „Tiesnešu ētikas un profesionālās darbības noteikumiem”.

4. Gribam vērst komandu treneru, spēlētāju un līdzjutēju uzmanību, ka basketbola tieneši nedala komandas viesos un mājiniekos. Katram no mums ir savs profesionālais gods un arī mēs (vēstuli (?) it kā sāka tiesnešu komisija..) cenšamies savu darbu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas. Uzskatām, ka cieņu no spēles dalībniekiem varam iegūt tikai godprātīgi veicot savus pienākumus. Vai cieņu izpelnīsies tie, kuri nodarbosies ar vietējās komandas balstīšanu? Daudzi no Latvijas tiesnešiem ir veiksmīgi iekļāvušies Eiropas klubu sacensību apkalpošanā, kurā pret šādām tendencēm notiek nopietna cīņa (Valeiko tagad būtu jāprasa pamatojums šādai tēzei!). Tāpēc vēlamies apliecināt, ka turpināsim apkalpot spēles, ņemot vērā FIBA noteikumus un to interpretācijas, vienādi to attiecinot pret abām komandām uz laukuma.

5. Vēlamies informēt, ka uz daudzām no spēlēm tiek nozīmēti Novērotāji (:DDD LOL. Hobiti! :DD LOL), kuri ļoti skrupulozi vērtē laukuma tiesnešu darbību. Tiek veikts darbs ar spēļu video ierakstiem, lai papildus izskatītu kādu no strīdīgiem momentiem. LBS Tiesnešu Komisija ir atvērta sadarbībai ar LBS klubiem, lai risinātu un skaidrotu strīdīgās situācijas, kuras rodas laukumā, tā veicinot labāku sapratni starp tiesnešiem un komandām. Tikai vēlamies aicināt to darīt korekti, balstot savus jautājumus uz konkrētiem faktiem, nevis uz pēcspēles emocijām.

***** Tā ir Trajkoviča tēze, ka tiesneši palīdz mājiniekiem. Valeiko ir labi mācījies no Trajkoviča ;)

izceltas smieklīgās vietas :D

Links | ir doma {2} | Add to Memories