izlase

Sep. 30., 2008 | 06:01 pm

1) Armandu Šķēli no izlases izmeta.

2) Lai gan izlase spēlēja brīžiem tizlu basketbolu un tagad stilīgi ir intervijās paust savu sāpi par to, cik Nenads Trajkovičs ir bijis slikts, tomēr ne vienmēr viss ir tā, kā šķiet.

Trajkovičam pārmet komandas taktikas trūkumu. Nesatrenētu komandas uzbrukumu, nemaz ne tik labu aizsardzību, pārāk brīvas vaļas došanu spēlētājiem uz cikla beigām (citreiz viņi sūdzētos, ka "mēs esam profesionāļi un paši zinām, kad un ko drīkst darīt" - tagad tāda iespēja viņiem bija... atkal slikti! un galu galā - cikla beigās jāparādās iepriekš treniņos ieliktajam darbam, nevis jātrenē vēl kaut kas no jauna.

Pretstats šķietamajam komandas spēles trūkumam meklējams individuālajā.
Kad trenris griež tikai kombinācijas, tad ir slikti. Ar Trajkoviču ir slikti, ka pārāk trenēja nianses (individuālo).

Bet šeit būs: pat neskatoties uz it kā vājo komandas spēli, to izdevās kompensēt uz individuālo prasmju rēķina. Ja Trajkoviču atlaidīs, jo pleijeriem nepatīk - subjektīvi! - komandas spēle, tad visu cieņu viņu pirkstos esošo NBA čempionu gredzeniem.

Tātad - ja šogad uztrenēja individuālo un bija pazīmes par komandas spēli, tad nākamgad tam varētu pievienot taktiku, stratēģiju, metodiskāku pieeju spēlēm.

Varbūt Trajkovičs pārbaudīja ko katrs spēj? Kā prot pacelties virs tā, ka ir viens līdersi? Izlīst no ēnas paša spēkiem...

Varbūt, ka viņš iztaustīja vājos punktus. Lieliski parādīja trūkumus, lai radītu mānīgu iespaidu. Tas ir, ja to viņš darīja apzināti. Bet ja tā vienkārši gadījās, tad neko... Paldies par gudru runāšanu un nianšu iemācīšanu, lai veicas.

______________

Objektīvi novērtēt nav viegli, jo daudz prāta aizņem subjektīvais. Neaizstāvot Trajkoviču, tomēr kritiski jāpaskatās arī uz to, cik pamatoti ir spēlētāju kritiskie vārdi, un - pats galvenais - pamatojums.

Jautājums: vai Trajkovičs izpildīja to, ko solīja, sākot darbu? Vai kāds nesāka no viņa gaidīt ko vairāk, nekā viņš solīja? Vai viņš pats nesāka samazināt savu pienākumu apjomu, neskatoties uz iepriekš solīto?

/laikam būs jāpaskatās vecie ziņu arhīvi, kur bija diskusija par viņa darbu ar izlasi.

Links | ir doma | Add to Memories