3 gadu jubileja

Feb. 26., 2006 | 11:03 am

basket.times.lv šomēnes svin 3 gadu pastāvēšanu. 3 lietas labas lietas. Sākumā adrese bija basket.times.lv, vēlāk pievienojās basket.eclub.lv un www.basketbols.tk, tagad klab.lv/users/basket

Trīs gadus basket.times.lv var teikt bijis labākais, kompetentākais basketbola saits Latvijā. 2003. gada februārī saits parādījās. Tajā gadā rakstījām par pilnīgi visu. Palīdzēja man TNT [jeb Uģis Dadzis] no Ventspils puses, kurš apmeklēja BK Ventspils spēles un vairākos jautājumos bija kompetents. Var pat teikt, ka tajā laikā TNT un es bija Latvijas interneta basketbola spēks. Tagad gan Sportsnews, gan Esports un citi raksta par basketbolu daudz, un lielā mērā tieši basket.times.lv piespieda viņus to darīt, tomēr viņi to nedara tik labi kā to savā laikā darījām mēs. Vecos arhīvus var palasīt nba.spektrs.lv un pārliecināties.

2003.gadā bija NBA drafts, kurā paņēma LeBronu Džeimsu - uzrakstījām. Bija Eurobasket 2003 Zviedrijā - uzrakstījām. Pēc tā publicēju tādu kā atskatu uz visu čempionātu, kurā izteicu domu, ka faniem vajadzētu ņemt piemēru no vāciešiem un amerikāņiem, kuri kliedz "Defense" - latviskojot sanāca "Aizsardzību". Tā laika Rīgas interesantākās komandas - Skonto - fani to sāka izmantot, vēlāk to pārņēma Barona fani. Diemžēl viņiem tas sanāca nevis tā agresīvi, uzdzenot sportisko niknumu savējos, bet kā kaķu korim - "aiiiizsardzīīību". Tagad laikam to vairs neizmanto. Labi vien ir. Nav nekāds skolas koris.

2004. gada NBA draftam tuvojoties, nbadraft.net top3 bija ielikuši Andri Biedriņu, kurš veselu mēnesi tur figurēja un tikai pēc tam, kad basket.times.lv tādu informāciju lieliem burtiem ielika savā sākumlapā, citi Latvijas mediji tam sāka pievērst uzmanību. Tolaik Biedriņš bija Skonto spēlētājs un tāds Adams Pensaks, kura brālis bija Ostlera aģents mums apgalvoja, ka tieši viņš esot ieteicis nbadraft.net šefam Aranam Smitam Biedriņu ielikt topā.

Atceros, atļāvos apkopot citus tābrīža latviešu talantus, kas varētu cerēt uz NBA, bet diemžēl nekas nav piepildījies. Diemžēl izrādījās, ka vairāki savu sniegumu jauniešu līmenī bija panākuši ar dažādiem pulverīšiem un tabletītēm...

Tagad tikai varu ieteikt NBDL, kas ar jauno NBA kolektīvo līgumu ir fārmlīga un uz nākamo sezonu vēl paplašināsies komandu skaits. Vairāki labi spēlētāji no turienes ir atnākuši uz NBA. Neticās, ka kāds latvietis uzņemsies uz turieni aizbraukt, jo runas ka viņi grib tikt NBA ir tikai runas.

Trīs lietas labas lietas un basket.times.lv pacēla Latvijas fanu izpratni par basketbolu, tāpēc var mierīgi doties atpūtā.

Links | ir doma {1} | Add to Memories