ALL-STARS 2006

Feb. 11., 2006 | 11:21 am

NBA nosauca zvaigžņu spēles rezervistus.

Noraidījumu saņēma Karmelo Antonijs un Markuss Kembijs no Denveras, Artests no Sakramento, Džinobili no Sanantonio un Džilberts Arenass no Vašingtonas. Bet tā kā Džermeins O'Nīls ir traumēts, tad viņa vietā paņēma Arenasu. Jau 4. reizi kāds O'Nīls ir traumēts uz Zvaigžņu spēli - iepriekšējās trīs tas bija Šakils. Pēdējos divus gadus - 2004. un 2005. - nevienam trauma netraucēja. 2001. un 2002. pa trim traumētajiem, bet 1997. bija 5 traumētie. 1998-2000 nulle traumu.

Aiversons un Veids; Austrumos rezervē būs aizsargi Arenass, Billapss, Hamiltons. Kā par aizsargu balsoja arī par Kārteru, bet viņš tagad jau tiek rakstīts pie uzbrucējiem. Ļoti svārstīgi NBA šajā jautājumā. Sanāk ka pirmie 7 Austrumu aizsargi balsojumā, izņemot (5.) Džeisonu Kidu, būs spēlē. Kā aizsargs ierakstīts LeBrons Džeimss, lai gan balsojumus saņēma kā uzbrucējs.

Uzbrucēju sākumsastāvā, pagaidām, Austrumu zvaigžņu izlasei oficiāli nav. Rezervē ir Bošs, Kārters, Pīrss, B. un R. Vollesi. Vienīgais starters Džermeins O'Nīls nespēles traumas dēļ. 3 kandidāti kas varētu aizstāt: 1. Kārters - visvairāk balsis no rezervistiem; 2. Rašīds Volless - trešais balsotākais uzbrucējs un sarakstā uzreiz aiz O'Nīla; 3. Bens Volless - otrs balsotākais rezervists, faktiski spēlē kā centrs, bet ierakstīts kā uzbrucējs.
Centrā vienīgais oficiāli ir Šakils O'Nīls.

Tātad Austrumu sākumssastāvs: aizsargi Veids, Aiversons, Džeimss, uzbrucējs Kārters, centrs Š. O'Nīls

Rietumi

Kobe Braients, Stīvs Nešs; Rezervē aizsargi Rejs Alens un Tonijs pārkers.
MakGreidijs, Dankans; rezervē uzbrucēji Brends, Gārnets, Merions, Novickis.
Jao Mings; rezerves centrs Pao Gasols.

Atkal - Gasols balsojumus saņēma kā uzbrucējs un reāli spēlē kā uzbrucējs, bet NBA galvenie treneri viņu paņem kā centru. Laikam nobijās no bārdas. Džinobili saņēma ~200 tūkst. vairāk balsu nekā Alens un Pārkers, bet netika paņemts. Treneri acīmredzot augstāk vērtē to, ka Alens ir līderis 3-punktu metienos un Pārkers ļoti progresējis, nekā Džinobili regresu. Lūk, Džinobili balsis saņēma pēc inerces, nevis faktiskās spēles.

5 spēlētāji pabeiguši tikai vidusskolu ASV, vēl 4 nāk no Eiropas un varētu būt nepabeiguši pat to, Bet veseli 16 ir mācījušies koledžā jeb augstskolā.

North Carolina un Connecticut pa 2. Viens vēl izglītojās šīs sezonas laikā.

Links | ir doma | Add to Memories


4 no Detroitas

Feb. 11., 2006 | 07:55 pm

Pirms bija nosaukts austrumu izlases sastāvs, ASV žurnālisti daudz rakstīja un TV runāja, ka visiem 5 Detroitas sākumsastāva spēlētājiem būtu jābūt Zvaigžņu spēles sastāvā.
Tagad sanāca, ka 4 no 5 tika, atstājot Taišonu Prinsu ārā. Man, piemēram, šķita, ka Prinsu vienīgo vajadzētu ņemt.

Noteikti būs tāds moments, kad Detroitas treneris Flips Sonderss, kurš būs arī Austrumu zvaigžņu treneris, uzlaidīs laukumā vienlaicīgi 4 Detroitas zēnus.

Izskatās, ka tikai Kriss Bošs un Šakils O'Nīls neiederēsies sastāvā 4+1, jo mazajiem un vidējiem ir vieglāk rotēt un taisīt šovu. Bošs, domājams, arī sevišķi daudz nemaz nespēlēs.

Billapss var spēlēt kā 1. un 2. numurs
Hamiltons 2.un pie attiecīgiem apstākļiem arī 1. vai 3.
Rašīds Volless vislabāk 4., bet var mēģināt arī 5. vai pat 3.
Bens Volless 5. un nedaudz arī 4.

Pa vienam nedaudz apskatīsim visus variantus

Arenass - visticamāk būtu punktu guvējs plus uztaisītu epizodes pārējiem
Bošs - nez kā sadalīs groza apakšu abi Vollesi un Bošs. Pat ar Benu un Bošu būtu pārāk liela koncentrācija apakšā.
Kārters - sastrādātos labi. Kids~Billapss un Džefersons~Hamiltons. Kārteram komandā nekad nav bijuši labi garie un zvaigžņu spēlē varēs paskatīties, kā tāds modelis izskatītos.
Aiversons - kopā ar Bilapsu aizņemtu aizsargu pozīcijas un varētu tīri normālu šovu uztaisīt.
LeBrons Džeimss - šāda komanda laikam varētu uzvarēt ~80 spēles?
Džermeins O'Nīls - tas pats kas ar Bošu. Tomēr Džermeinam vairāk patīk, ka par centru spēlē kāds cits un pats labprātāk darbojas līdzīgi Rašīdam. Varētu būt interesanti - no viena sāna Rašīds, no otra Džermeins un kaut kur pa centru vēl Bens. Tāda groza apakša... un vēl šovu māk taisīt!!!
Šakils O'Nīls - atkal tas pats kas ar Bošu. Ne šakils, ne Bens nemāk iemest metienus ārpus soda laukuma. Bošam tomēr labāk padodas ārējie metieni nekā Benam un Šakam.
Pols Pīrss - nedaudz švakāka Kārtera versija.
Dveins Veids - kaut kas līdzīgs, pat labāk (tāpēc ka jaunāks un spriganāks), kā Aiversons.

Ar Rietumu zvaigznēm detroitieši kopā nespēlēs, bet pafantazēt jau var. Tam Zvaigžņu spēle domāta - paskatīties kā visi labākie spēlē salikti vienkopus.

Kobe Braients - gandrīz ideāla komanda sanāktu ar ātru un labu spēli. Arī statiskā spēlē būtu ko redzēt ar šo sastāvu.
Tims Dankans/Eltons Brends - Boša variants.
Gārnets/Merions/Gasols/Novickis - Džermeina O'Nīla variants. Daudzi garie, kustīgi, visiem labs pustālais.
MakGreidijs - droši vien pilnībā izjauktu jēgu visam. Sevišķi tādā neveiksmīgā sezonā mēģinās kompensēt visu Zvaigžņu spēlē. Tātad MakGreidijs būs motivēts pierādīt sevi Zvaigžņu spēlē, jo plejofi nespīd.
Jao Mings - noliktu bluķi zem groza būtu tāds pats efekts. Visticamāk neiekļautos rotācijā. Hjūstona var likt ko grib viņam blakus, vienalga neaizies spēle. Katru gadu ceru, ka Mings beidzot būs labs un progresējis, bet katru gadu sanāk vilšanās - izaugsmes tempi ļoti lēni. Laikam Šaka aizmainīšana uz otru konferenci mazinājusi Minga vēlmi censties. Starp citu, Mings bloku rekords ir 7. Atcerēsimies, ka biedriņam ir 6.
Stīvs Nešs - oi kā Vollesi saliktu aizsegus un visi 4 izmantotu piespēles. Ja Billapsam šogad piespēļu skaits pieauga par trešdaļu uz 8,5 tad nez kas notiktu ar Nešu un viņa 11 piespēlēm...
Tonijs Pārkers/Rejs Alens - nekas īpašs.

Links | ir doma | Add to Memories