NBA Preview - Dienvidrietumu divīzija

Nov. 1., 2005 | 02:34 pm

Dalasas Mavericks – Pēc ilgas un grūtas domāšanas Dalasa izmantoja jaunā NBA kolektīvā līguma punktu par „amnestiju”, jeb vienreizēju spēlētāja atlaišanu, ja komanda ir pārsniegusi salary-cap. Mavericks jau vairākus gadus ir pāri algu limitam un tā kā Maikls Finlijs savus labākos gadus jau nospēlējis un tagad viņa līguma summa tikai kāpj, Mavs nolēma ietaupīt 15 miljonus, kuru būtu jāmaksā soda naudās, bet Finlijs turpinās saņemt paredzēto algu. Vispārībā muļķīgs gājiens, jo Finlijs nokļuva pie Mavericks konkurentiem – Sanantonio Spurs. Ja dalasieši šogad gribēja nopietni pretendēt uz čempiontitulu, Maiklu Finliju vajadzēja atstāt sastāvā. Bet varbūt arī nē, jo Finlijs tik tiešām vairs nebūs tas pats Finlijs, kad ar viņu tika noslēgts līgums. Bez viņa Mavericks arī ir citi aizsargi. Džeisons Terrijs būs pamatsaspēles vadītājs un viņam šis būs pēdējais līguma gads. Domājams, ka Terrijs, kā jau parasti visi spēlētāji, kam līgumā ir iestājies pēdējais gads, centīsies rādīt maksimāli labāko spēli. Devins Heriss, kam šis būs 2. gads līgā grib un labi māk spēlēt aizsardzībā + Herisam ir labs trīspunktu metiens. Vai 37 gadus vecais Derels Ārmstrongs varēs vēl spēlēt augstā tempā, kāds ir Dalasas spēles stils vairākus gadus, redzēsi, bet viņš vairs nav tik nozīmīgs spēlētājs, kāds viņš bija pirms gadiem. Ar Dagu Kristiju ir parakstīts līgums un viņš uzlabos Mavs aizsardzību, bet viņš dažkārt sagādā vairāk problēmas nekā labumu. Džerijs Stekhauss ir ideāli piemērots ātrajam Mavericks basketbolam, ir pietiekami ātrs, ar labu metienu. Komandas līderis noteikti būs Dirks Novickis un pēc Finlija aiziešanas, Novickim būs vēl lielāka rīcības brīvība. Par Novicka līdera īpašībām ļoti labi varēja pārliecināties šīgada Eiropas čempionātā, kad Dirks Vācijas izlasi aizvilka līdz fināliem un pats ieguva turnīra MVP apbalvojumu. Eriks Dampjērs ir labs metienu bloķētājs, labi vāc arī bumbas. Lielāko daļu punktu gūst pēc bumbas iebakstīšanas grozā vai pēc atlēkušās bumbas uzbrukumā.

Hjūstonas Rockets – Treisijs MakGreidijs ar katru gadu progresē – aizsardzībā un metienu selekcijā. Nav vairs tādas situācijas kad T-Mac spēlētu ar vienaldzīgu attieksmi aizsardzībā vai izdarīt nevajadzīgu metienu pāri sedzēja rokām uzbrukuma sākumā. Viņš ir sapratis, ka komandu līdz čempiontitulam nevar aizvest ar individuālu spēli. MakGreidijam Hjūstonā ir labs palīgs garajā galā vārdā Jao Mings. Starpsezonā tika parakstīts Stromails Svifts par MLE, kas ir ļoti vērtīgs papildinājums par labu cenu. Ja vēl viens šīsvasaras ieguvums Dereks Andersons būs vesels, Džefam Van Gandijam izdosies izveidot Rockets par vienotu komandu, Hjūstona pēc vairāku gadu pārtraukuma varētu atgriezties NBA augšdaļā. Džuvans Hovards savāc labu statistiku, bet kļūst neredzams spēles izskaņā.

Memfisas Grizzlies – Grizzlies ir mainījuši savu sastāvu par trešdaļu, bet pārmaiņas ir veiktas uz labo pusi. Po Gasolam šogad labākus komandas biedrus sarūpējis GM Džerijs Vests - prom aizmainīti Džeisons Viljamss, Bonzijs Velss, Ērls Vatsons un Džeimss Pouzijs iegūstot pieredzējušākus spēlētājus Demonu Stoudamairu, Ediju Džounsu un Bobiju Džeksonu. Vēl uz Hjūstonu tika palaists Stromails Svifts, bet draftā iegūts Hakims Varriks, kas būs labs papildinājums Memfisai. Papildus šiem ieguvumiem Grizzlies sastāvā jau bija Maiks Millers, Šeins Batjērs un Lorenzens Raits.

Ņūorleānas/Oklahomas Hornets – Nav šaubu par to, ka Hornets zaudējumi būs vairāk par uzvarām un ar pašreizējo sastāvu uz ko vairāk nevar cerēt. Pirms nedēļas tika aizmainīts līderis Džamals Magloirs pret Desmondu Meisonu. Džamals Magloirs ir labs punktu guvējs, atlēkušo bumbu vācējs, aizsargs un centīgs. No individuālā viedokļa labāka ir maiņa uz Milvokī, kur ir labākas iespējas aizvadīt sekmīgāku sezonu. Tagad Hornets groza apakša balstīsies uz PJ Brauna muguras. Treneris Bairons Skots vēlas pastiprinājumu groza apakšā un viens no viņa vēlamajiem spēlētājiem ir Losandželosas Lakers centrs Kriss Mims. Pret Mimu varētu atdot otrgadnieku JR Smitu, bet diez vai Lakers piekritīs tādam piedāvājumam un tās arī ir tikai baumas, kas diez vai piepildīsies. NBA drafta 4. numurs Kriss Pols spēles laiku dalīs ar Spīdiju Klekstonu, bet priekšroka visticamāk tiks dota Polam. Starpsezonā tika parakstīts līgums ar lietuviešu snaiperi Arvīdu Macijausku un paredzams, ka viņš spēlē iesaistīsies kā rezervists un savus punktus sametīs.

Sanantonio Spurs – Pagājušās sezonas NBA čempioni pirmssezonas spēles uzsāka negaidīti nepārliecinoši. Un nobeidza pirmssezonas pārbaudes spēles ar uzvaru, bet kopumā pārbaudes spēļu bilance bija diezgan vāja – 2 uzvaras un 7 zaudējumi. Tās ir tikai pirmssezonas spēles un parasti šie rezultāti neparāda komandu patiesos spēkus. Sanantonio šovasar veica divus nozīmīgus darījumus. Tika parakstīti līgumi ar Maiklu Finliju un Niku Van Ekselu. Spurs sastāvs kā vienmēr ir solīdi un labi nokomplektēts, bez lieliem caurumiem kādā pozīcijā. Saspēli vadīs Tonijs Pārkers un Niks van Eksels, bet jaunajiem slovēnim Beno Udriham būs jāsamierinās ar vietu uz rezervistu soliņa lielāko spēles daļu. Manu Džinobili izbauda tiesnešu labvēlību, bet šosezon punktus būs grūtāk gūt jo, pretinieks viņu segs īpaši cieši. Sanantonio firmas zīme ir aizsardzība un šo labo reputāciju centīsies saglabāt aizsardzības speciālists Brūss Bouvens ar pārējo komandu. Ja Timam Dankanam ar potīti viss būs kārtībā, tad Sanantonio varēs neuztraukties par viņa veselību, jo ja viens no līgas vērtīgākajiem spēlētājiem nebūs ierindā, tad Spurs klāsies krietni grūtāk un uzvaras nekrāsies tik ātri cik ar TD ierindā.

Links | ir doma | Add to Memories


NBA preview - Klusā okeāna divīzija

Nov. 1., 2005 | 08:35 pm

Goldensteitas Warriors – Savu otro sezonu NBA šosezon aizvadīs latvietis Andris Biedriņš un gaidāms, ka viņa nozīme šīgada Warriors modelī būs krietni nozīmīgāka nekā tā bija pāgājušosezon. Barons Deiviss ar savu atnākšanu uz Ouklendu pārvērtis šo komandu no NBA lejasgala komandas par potenciālo play-off komandu. Nesen līguma pagarinājumu dabūja Maikls Danlīvijs, bet 45 miljonus viņš nav pelnījis saņemt. Krietni pārvērtēts spēlētājs Warriors GM Krisa Malina acīs. Bet viņam ir izdevies nokomplektēt daudzmaz labu komandu ar diviem labiem saspēles vadītājiem – Baronu Deivisu un pieredzējušo Dereku Fišeru. Uzbrūkošā aizsarga pozīcijā spēlēs Warriors otrs līderis Džeisons Ričardsons. Mazie uzbrucēji Danlīvijs un atlētiskais Mikaels Pjetruss. Garajā galā Warriors ir Andris Biedriņš ar Adonalu Foilu un viņi būs centri. Trojs Mērfijs, Aiku Diogu un Zarko Čabarkapu arī būs garajā galā un pildīs spēka uzrbucēju pienākumus. Pagaidām Warriors šīgada drafta 9. numurs Diogu ir lauzis roku un kādu laiciņu nespēlēs, līdz ar to lielāks spēles laiks būs Čabarkapam.

Losandželosas Clippers – Starpsezonā Clippers veikuši darījumus, kas būtiski paceļ viņus augstāk. Vispirms tika parakstīts līgums ar Katīno Mobliju un paredzams, ka viņš būs viens no komandas līderiem ar caur Sign& Trade tika iegūto Semu Keselu, pretī atdodot Marko Jariču. Jau pagājušogad Eltons Brends ar Koriju Magetī centās iekļūt play-off turnīrā, bet viņiem tas neizdevās. Ja šogad Clippers nebūs traumu un ja komanda būs labi saspēlējusies, iekļūšana play-off nebūs nepārvarams šķērslis. Pašlaik muguras traumu dziedē saspēles vadītājs Šons Livingstons, bet kamēr Livingstons nebūs pieejams, vairāk minūtes laukumā pavadīs Sems Kesels. Kriss Kamans ir jūtami progresējis un tagad ir nopietnāks spēks, kas dod savu ieguldījumu rezultātā.

Losandželosas Lakers – Šosezon Lakers ir pavisam citādāks sastāvs un galvenā trenera pozīcijā ir atgriezies Fils Džeksons. Lakers vasarā neizdevās dabūt kādu no saspēles vadītājiem, kas bija brīvie aģenti, tika parakstīts līgums ar veterānu Āronu Makī. Ja Lūks Valtons nebūtu guvis traumu, kas viņam liegs spēlēt vēl 2 nedēļas, tad visticamāk viņš vadīt spēli, jo viņam ir laba piespēle un viņš labi izprot Fila Džeksona traingle-offense uzbrukuma shēmas. Tā kā Valtonam ir trauma, saspēli pamatā vadīs Smašs Pārkers. Mazpazīstams spēlētājs, bet izskatās, ka viņš ir gatavs lieliem darbiem. Lakers aizsardzības arsenālā ir riskantais presings, kurš var izprovocēt pretiniekus uz kļūdām vai ar sasteigtiem metieniem. Aizsardzība Lakers treniņnometnē bija pats atstrādātākais basketbola elements. Skotijs Pipens bija speciāli aizrunāts kā speciālais treneris kurš neliedza padomu Lamāram Odomam, no kura šajā sezonā gaida lielu izaugsmi. Starpsezonā tika iemainīts 2001. gada NBA drafta 1. numurs Kvamī Brauns pretī atdodot Čakiju Atkinsu un Karonu Batleru. Brauns solīja, ka viņš būs pavisam cits cilvēks Losandželosā un tā arī izskatās. Viņš demonstrē labu sniegumu un izskatās, ka riskantā maiņa ir attaisnojusies. Pirms dažām dienām Šārlotes Bobcats tika aizmainīts Džumeins Džounss, pretī saņemot Bobcats nākotnes 2. kārtas izvēles tiesības. Lakers pietrūkst viena centra, jo pašreizējais pamatcentrs Kriss Mīms bieži ātri sakrāj piezīmes spēles sākumā un nākas viņu nosēdināt uz rezervistu soliņa. Pēc Džamala Magloira aizmainīšanas uz Bucks, Fils Džeksons bija neapmierināts, ka Lakers nevarēja pacīnīties par viņu, jo viņš būtu ļoti noderīgs Losandželosā. Lakers lielākā cerība ir NBA superzvaigzne Kobe Braients, kuram šī varētu būt MVP sezona. Redzēsim.

Fīniksas Suns – Komandas līderis, Amārijs Stoudemairs ir izsists no ierindas kā minimums uz 4 mēnešiem ar ceļgalu traumu. Tā ir neiepriecinoša ziņa un visi cer uz iespējami ātrāko Amārija atveseļošanos. Viņš pats ir paziņojis, ka spēlēs kad būs vesels par visiem 115 %. Paredzams, ka Suns play-off turnīra iekļūs, bet kad atgriezīsies Amārijs Stoudemairs, būs pavisam cita spēle. Vasarā komanda zaudēja trīspunktu metienu snaiperi Kventinu Ričardsonu, aizmainot viņu uz Ņujorku pretī saņemot centru/spēka uzbrucēju Kurtu Tomasu, kas uzlabos Suns aizsardzība un arī uzbrukumā viņš ir pietiekami vērtīgs. Otrs spēlētājs, kurš vairs nespēlēs Fīniksas Suns sastāvā ir Džo Džonsons. Viņš parakstīja līgumu ar Atlantas Hawks par 70 miljoniem uz 5 gadiem. Fīniksa vēlējās viņu paturēt, bet Džo Džonsons tik ļoti vēlējās šo sezonu pavadīt Atlantā, Suns izdomāja viņu palaist. Viņa vietu ieņems Radža Bells ar kuru tika parakstīts līgums šajā vasarā. Bells var skriet, aizsargāties un gūt punktus. Vēl viens sastāva papildinājums Suns rindās ir Džeimss Džounss, kas pēc pirmssezonas spēlēm atstāja ļoti labu iespaidu. Šons Merions ir priecīgs, kad viņš atkal varēs spēlēt savā ierastajā mazā uzbrucēja pozīcijā. Suns uzbrukumus ievadīs Stīvs Nešs, pagājušās sezonas NBA MVP un domājams, ka šogad atkal neizpaliks lieliskās Neša piespēles.

Sakramento Kings – Komandā vairs nav ilggadējā līdera Krisa Vēbera, bet viņa vietā ir citi. Maiks Bibijs nav labākais atlēts komandā, bet ir nesavtīgs un pašaizliedzīgs + nebaidās realizēt svarīgus metienus. Viens no Kings jaunieguvumiem, Bonzijs Velss ir dinamisks punktu guvējs, Predrags Stojakovičs joprojām ir teicams snaiperis, bet viņa lielākā problēma ir gūt punktus izšķirošās epizodēs. Šarīfs Abdurs-Rahīms vēl viens Kings jaunieguvums ir labs papildinājums aizmainītā Krisa Vēbera vietā. Breds Millers var iemest brīvus pustālos metienus, atdot labu piespēli un cīnīties par bumbām, tieši tas, kas Sakramento vajadzīgs. Kings galvenajam trenerim Rikam Adelmanam vienmēr izdevies izspiest maksimumu no komandas, uz to cer visi Kings fani un vai tas notiks mēs vēl redzēsim.

Links | ir doma | Add to Memories