Hjūstons aiziet

Okt. 18., 2005 | 12:27 pm

Ņujorkas Knicks uzbrucējs Alans Hjūstons nolēmis beigt savu karjeru, pamatojoties uz ceļgalu sāpēm pēdējo gadu laikā .
Šajā vasarā tika noslēgts NBA kolektīvais līgums, kurā tika izstrādāts jauns punkts par "amnestijas" ieviešanu, jeb komandai vienreizēju iespēju sezonā atlaist spēlētāju, ja komanda ir pārsniegusi NBA salary cap, jeb algu limitu. Ja spēlētājs saņem 15 miljonus gadā un komanda ir pārsniegusi salary cap, tad soda naudā līgai ir jāmaksā 15 miljoni klāt, tātad kopā 30 miljoni. Šo punktu fani nodēvēja par "Alana Hjūstona punktu" , jo Hjūstonam bija noslēgts līgums ar Knicks par maksimālo iespējamo summu un tā kā pēdējos 2 gadus Alanam Hjūstonam sāp ceļgali, kas liedz viņam aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. Pirms šis vasaras Hjūstonam līgumā bija palikuši 2 gadi, šosezon 19,2 miloni, nākamajā 20,7. Lielākā daļa žurnālistu un fanu bija pārliecināti, ka Knicks izvēlēsies tieši Hjūstonu kā spēlētāju, ko varētu atlaist, bet notika negaidītais.
Knicks jaunais treneris Larijs Brauns vēlējās paturēt Alanu Hjūstonu Knicks sastāvā, uzskatot viņu par labāko spēlētāju komandā. Potenciāls viņam ir būt labākajam komandā, ko apliecināja 2002./2003. gada sezona, kad Hjūstons guva 22,5 punktus spēlē un viņa vārdā nosaukts kolektīvā līguma punkts, kurš pret viņu netika izpildīts.
Nu Knicks ir lieli zaudētāji, jo viņi šogad atlaida Džeromu Viljamsu ar 7 miljoniem, bet šogad viņi zaudēs nepilnus 20 miljonus par nespēlējošu spēlētāju, vienīgi nākamgad varēs viņu atlaist, ietaupot 20 miljonus.
Oficiālā preses konference notiks šodien, plkst. 16:00 pēc Austrumu krasta laika.

Links | ir doma {2} | Add to Memories