Esmu gandrīz gudrāks par visiem citiem.
mūsdienās to sauc par biznesu. 
24th-Jan-2008 05:32 pm
mūsdienu biznesa princips visiem ir skaidrs. ražotājs izražo, sraprnieks nopērk, uzliek lielāku cenu un pārdod tālāk. OK, šeit vel ir piegādes proces un klientam ir iespēja aplūkot produktu pirms iegādes. bet nekustamais īpašums ir vel interesantāks BIZNESS.

pieņemsim ka ir divi zemnieki (protams ir vairāk zemnieki, bet mums tikai divi.). pirmais zemnieks audzē kartupeļus, otrais zemnieks audzē bietes un burkānus. un vel jaunais biznesmenis džonijs no štatiem, kuram ir neliels daudzums kartupeļu un burkānu un pārējo produktu.
senos laikos samainījās produktiem 1 pret 1 un abi bija laimīgi. bet kad ienāca tirgū džonijs, tad zemnieku dzīve izmainījās uz visiem laikiem. pirmais zemnieks džonijam deva 100 kartupeļus un saņēma pretī 50 burkānus vai bietes un attiecīgi otrais zemnieks deva 100 bietes vai burkānus un pretī saņēma 50 kartupeļus.
ar nosacījumu, ka mēs pieņemam ka 1 kartupeļa svars ir ekvivalents 1 burkana_bietes svaram.

un džonijs ir mūsdienu nekustamo īpašumu māklers - legāls zaglis.
un līdzīgs stāsts ir ar bankām.

tāpēc apziniies, ka ja tu strādā reālu darbu (tā nau banka, apdrošināšanas kompānija, nedz arī nekustamo īpašumu māklers), tad zini ka tu strādā par diviem vismaz. katrs mēs uzturam vienu baņķieri, kurš mūs padara par nabagiem pie pirmās izdevīas, cits mākleri, cits reklamas dizaineri utt.
nedaudz sajutu pat komunisma garšu mutē. ironiski.
This page was loaded Oct 18th 2024, 7:31 am GMT.