balrogh's Journal - Day

Monday, October 8, 2007

11:54AM - 3 Tage in Hamburg

Trīs dienas Hamburgā ar mīļoto sievieti. FANTASTIKA. Ielidojām principā nedaudz pirms astoņiem Hamburgā, laiks - liela migla, nedaudz mitrs gaiss, ostas pilsēta, kā nekā, nedaudz apmācies. Līdz viesnīcai laika vairākas stundas, tā nu ņemamies izmantot laiku lietderīgi un dodamies uz vietu, kur atrodas mūzikas instrumentu veikals, vajag jaunas plēves iepirkt. No sākuma brokastis Burger King. Pie veicha esam vēl dažas min. pa ātru, tapēc apmetam apli pa esošo turku rajonu. Inchīgi, Balkānu specialitāsu kafejnīca, dažādas kafejnīcas un šmukštuku veikali ik uz stūra. Ta nui sagaidījuši plkst. 10:00, kad beidzot viss mostas, ejam iekšā vajadzīgajā veikalā. Nu - par mūzikas instrumentu klāstu un izvēli es nestāstīšu, tik vien, ka mums Latvijā uz Tā fona gandrīz vispār nekā nav. Atrodu plēvju plauktu, un abstulbstu - kuras no visām izvēlēties, jo ir divas Snare bungas, vajag abām. Paiet laiks, mīļotā sieviete jau pārgarlaikojusies, beidzot salasu 5 plēvju kastītes un ieeju vēl dziļākā nodalījumā, kas izrādās "kļūda", jo tur ieraugu profesionālu bundzinieku krēslu. 143EUR. Pāris minūtes un ar lielu kasti, kurā iepakots šis krēsls, un lielu maisu ar plēvju kastītēm dodamies ārā no veikala, kurā paliek, noapaļojot - 238EUR. Pirmās dienas rīts Hamburgā tas saucas Nja, bundzinieki, bļa.
Veiksmīgi noseivojuši pirkumu Hauptbanhof skapīšos, dodamies uz MediaMarkt, jaunu mūziku iepirkt. Kā jums šķiet, kādu disku kā pirmo paķer smagās mūzikas piekritējs (a.k.a metālists)? Bet protams, ka jauno HIM albūmu Sameklējam vēl 2 no 3 vajadzīgajiem, pāris CD dāvanām un viss, dodamies nedaudz iepazīt pilsētu. Uzejam Rathaus, kas ir milzīgs un skaists, apmetam apli pa apkārtni, skaista arhitektūra, noskatam rītdienas kultūrprogrammā apskatāmās vietas un dodamies atpakaļ, lai uz viesnīcu brauktu. Viss kārtībā un esam pie miera. Vakarā sagaida koncerts, tāpēc jāpaguļ.
Markthalle - ierodamies zālē, kad jau spēlē plakātos neesoši jaunie Amerikāņu censoņi, kuru dziesma esot jaunajā Resident Evil 3 soundrack-ā. Yeah, whatever, tāpat nekā īpaša. Nākamie ir Eyes Of Eden, jauna gothic rock grupa ar Woldemar Sorychta (Lacuna Coil, Moonspell, Tiamat producents) pie gjitāras. Brīžiem interesanti, bet pārsvarā mums abiem ne visai! Šie beidz spēlēt, lecam kājās, izdodas atrast IDEĀLU vietu pie skatuves un ir laiks skatīt Paradise Lost. Un tad arī viņi nāk - meine liebste Band in der Welt. Koncerts vienkārši fantastisks, songliste perfekta, PL spēlē jaunās dziesmas no jaunā CD In Requiem un lieliskas dziesmas no iepriekšējiem albumiem. Spēlēja ļoti ilgi, nedaudz virs 2 stundām tochna! Arons ka vienmēr aktīvs un dzīvespriecīgs, Stīvs pie basa nopietns, Niks loka mikrafona statīvu kā vienmēr un ir savā tēlā - ne viena smaida, pēc acu skata lūkojas kaut kur tālienē, pofigistisks stageacting, nu, viss kā jābūt! Džefs pie bungām perfekts un aktīvs, labā noskaņojumā, tāpat arī Gregs, kurš izcēlās ar lieliskiem soliņiem. Pēc koncerta paveicās saņemt Džefa autogrāfu albuma vāciņā. Perfekts vakara noslēgums!
Sestdiena - īsumā, agrs rīts, osta nedaudz tīta miglā, vēlāk gan laiks ļoti labs, saulains un silts, nostaigājām milzīgus attālumus, apskatījām visus kultūras objektus, kurus gribējām, visas skaistās baznīcas, ostu, arhitektūru... Vakarā abi bijām beigti, kājas nejūtīgas. Die Culture braucht offer, muss ich sagen.
Svētdiena - Hamburga guļ, centrs nestrādā, vienīgā aktīvā dzīvība - Hauptbanhof. Pastaiga pa mierīgo centru, turku, indiešu un ķīniešu kvartāli mijas viens pēc otra. Dodamies uz centru, lai izbrauktu ar kugkjīti. Feina ekskursija ar humorpilnu kugja kapteini/ekskursijas vadītāju. Vēlāk nedaudz tālāk no centra uzgājām feinu parku Pflanzen und Blumen ar dažnedažādiem dabas "pieminekļiem" - skaistām puķēm, ūdenskrātuvēm ar milzīgām forelēm, asariem un zelta zivīm, japāņu dārzu u.t.t. Skaisti. Turpat blakus lielais TV tornis. Dienas beigas, jādodas uz lidostu. Atbraucam un atklājam, ka lielākā daļa Lidostas slēgta, jo kāds atstājis kaut kur iekšā somu, apgalvojot, ka tajā ielikta mīna. Tja, slimo arī tur netrūkst. Pēc kāda laika veiksmīgi iechekojamies, sagaidam lidmašīnu un izlidojam. Pēdējais skats un izgaismoto, naksnīgo Hamburgu no lidmašīnas ir fantastisks.
Tā lūk - pavisam īsi, 3 lieliskas dienas Hamburgā!

Current mood: Deutsch!
Current music: Emigrate - Emigrate CD
(1 comment | comment on this)
Previous day (Calendar) Next day