balodis
balodis
.:.....

Jūnijs 2007
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

balodis [userpic]

Daudz kas sakrājies , sen nav rakstīts.
Caur ziliem dūmiem, caur pārāk biezām drēbēm, caur pārāk daudz taukiem, ar suni, ar distanci ar lietišķumu.. Vēl kāds nesaprata - IETURIET distanci.
Nemīlu uzbāzties un nepatīk, ka man uzbāžas.
Cik jau daudz gadu, bet iekšā kaut kādas lamatas, bedre un aiza, tur var iegrūst iekšā jebko, un tas pazudīs, bez raizēm bez domām bez emocijām. Cik var norakt mežā un apbērt ar sausām lapām - miljonus nekad neviens nepamanīs, rēgi neklīdīs, jo pavasaris nekad nenāks.
Un bailes no skaudības un skaudība, un nedrošība - no tā visa es ieturu distanci - vai es neesmu godīga - esmu pārāk iedomīga, pārāk pārņemta pati ar sevi, lai būtu skaudīga. Bet man, es jūtu, vajag šo distanci.
Man vajag cilvēkus no kā iedvesmoties, kam līdzināties.
Jā un cik daudzi ir teicamnieki un čakli, un tomēr izskatās viņi pelēcīgi, bet viņi ir izcili. Daudz izcilāki un stiprāki nekā es to nojaušu. Kāpēc cilvēki nelepojas ar sevi, kāpēc negūst panākumus, un kas tad sēj šo skaudību un nespēj priecāties līdzi, iedvesmoties, uzlādēties, noraut sev biezos ziemas aizkarus no plakstiem un noslaucīt putekļus no sejas? Plikiem rozā vaidziņiem, trausli kā bērni un naivi, un godīgi tiecas pretī sapnim un runā, un plātās, un sapņo, un saņem dunkas, izsmieklu, cinismu, sabotāžu, uzvar un redz skaudību, redz naidu, un kļūst pelēki un neuzkrītoši.
Taupās.
Netaupieties.

Comments


taupities, kādam, jā kādam.. kursh varbūt nemaz nav.. bet nebuut ir vieglak ka buut, tamdelj, nav verts strideties, par laimi un sapnjiem un rozā brilju pavelniekiem.. nav verts, te palikt vel mirkli..

Pārsteidzoši, bet tam, ko es rakstīju, nebija nekāda sakara ar mīlestību, un otrs cilvēks nevar būt mērķis vai sasniegums. Par taupīšanos kādam izredzētajam es nevienam padomus nedošu - tā ir katra personīgā darīšana, bet es domāju, ka nevajag žēlot spēkus un nevajadzīgi sargāties no riska tieši darbā, īstenojot savas ieceres, plānus - vajag iet ar paceltu galvu un strādāt līdz acis izsprāgst no pieres.
Mirdzēt, nevis slapstīties.

Sen neesmu lasījis dzeju vai kādu grāmatu, bet šis vārdu salikums un teikumi bija īsti liriski.Uzslavas!

Paldies, bet tas jau vecss teksts. Vispār, kad uznāk attiecīgais garīgais tad saraksta visu ko, bet vēlāk pašai kauns lasīt...