28. Jan 2009 @ 08:05 (bez virsraksta)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]dachux
Date: 28. Janvāris 2009 - 11:20
(Permanent Link)
TAd jau laikam jāpriecājas, ka es paspēju. Zinu kā ir dzīvot tikai no stipendijas un skaitīt katru santīmu, kad tās nepietiek. Un tomēr vakar bija sapulce par mūsu katedras līdzekļiem un tuvākajiem rīcības plāniem. Tiek samazinātas algas, nogrieztas iespējas braukt komandējumos, varot nepietikt pat naudas komunālajiem maksājumiem. Bet par stipendiju nogriešanu nekas neesot bijis teikts. Ja būs līdzīgi kā LU, tad stipendija saglabāsies, tikai tās skaits būs mazāks. Tā kā mūsu universitātē daļā programmu stipendiju vietas pat palika brīvas vai arī tika piešķirtas tiem, kam nebūt nav tik glaimojoši vērtējumi, neredzu lielu problēmu, ja kādai daļai stipendija tiks atņemta. Jā, katram personīgi tā var būt traģēdija, bet no pieredzes varu teikt, ka nav nemaz tik grūti drusku vairāk pacensties, lai dabūtu kādu balli augstāku un ierotēru stipendiju vietā. Vnk haļava ir beigusies, beidzot arī mūsējie dabūs iespringt kā citur, nevis tikai rullēt gurķi. Vot, nespēja samaksāt komunālos maksājumus vai kopmītņu cenas pacelšana gan varētu sist sāpīgāk.
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 28. Janvāris 2009 - 11:31
(Permanent Link)
nē, nu katrām krīzēm un grūtībām ir sava gaišā puse - iespēja evolucionēt. Tikai svarīgs ir priekšnosacījums, lai apkārtējā vide veicinātu nevis gremdētu evolucionēšanu :)

Bet Tavs akcents bija labs - paldies :)
[User Picture Icon]
From:[info]dachux
Date: 28. Janvāris 2009 - 11:34
(Permanent Link)
Nez, man pēdējā laikā kaut kāda tendence visā tajā negatīvajā meklēt kaut kādas gaišās puses. Vismaz es pati zinu, cik vērtīgi tomēr ir iemācīties dzīvot par ļoti maziem līdzekļiem, kā arī ir jāpacenšas izdarīt kaut ko drusku vairāk, lai dabūtu kaut ko drusku vairāk. Baigi labā sajūta pēc tam ir. Bet es neesmu optimiste tik mazā mērogā.