11. Jan 2009 @ 10:34 (bez virsraksta)
caurskatīju šo te http://www.tribine.lv/reportazas/Bez-ilzijam-par-to-kas-daras-ap/8047
un šo (neskatīties ar vājiem nerviem) http://portail.islamboutique.fr/forum/forum.php

un man ir viens jautājums: kapēc ebreji, kas paši bija pakļauti genocīdam 2.pasaules kara laikā, gadu desmitus izvērš tādu pat nežēlīgu genocīdu pret arābu tautām?
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]atiitis
Date: 11. Janvāris 2009 - 10:52
(Permanent Link)
Uz to nav gruuti atbildeet - ebreji nav nekaadi sveetie. Vien parsti cilveeki, kuriem ik pa laikam vajag kaadu paspaardiit, lai apmierinaatu savu ego.
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 11. Janvāris 2009 - 12:05
(Permanent Link)
jā - es te arī redzu lielu liekulības piedevu, kad viena tauta, slēpdamās aiz holokausta vairoga, kļūst par tādu kā neaizskaramu un var darīt visu, ko vēlas.
palestīnieši jau ar nav nekādi svētie, bet paliek jautājums - cik to visu palestīniešu agresiju ir izprovocējusi pati Izraēla un cik no tās tieši vēsturiski ir primāra arābu iniciatīva?
[User Picture Icon]
From:[info]atiitis
Date: 11. Janvāris 2009 - 12:21
(Permanent Link)
Taa vienkaarshi ir slikta vieta. Neviens nekad nepieraadiis, kurai tautai tur buutu lielaakas tiesiibas dziivot, liidz ar to paredzu muuzhiigu konfliktu. Vai arii liidz pirmajai atombumbai, kas padariis to vietu neapdziivojamu. :)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 11. Janvāris 2009 - 13:00
(Permanent Link)
jā, Tev taisnība - medicīnā to sauc par patoģenēzes apburto loku!!! kad grūti ir nodefinēt pirmcēloni un kad visi procesā iesaistītie darbina to.
From:[info]omeega
Date: 11. Janvāris 2009 - 10:56
(Permanent Link)
Karu Gazā var saukt dažādi, tostarp, par noziegumu, taču genocīds (t.i. sistemātiska noteiktam etnosam vai kultūrai piederošas ļaužu grupas iznīcināšana) tas nav. Par to, ka Izraēlas uzlidojumos ies bojā civiliedzīvotāji, vajadzēja aizdomāties pašdarbniekiem no Hamas, kas par spīti pamieram aktīvi izmantoja blīvi apdzīvoto Gazu par poligonu no kura apšaudīt Izraēlas pilsētas, bet pašus Gazas iedzīvotājus - par dzīvajiem vairogiem. Izraēlai tomēr pirmām kārtām jārūpējas par savu pilsoņu drošību, nevis Gazas iedzīvotāju labklājību.
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 11. Janvāris 2009 - 12:03
(Permanent Link)
hmm!!!
Tu gribi teikt, ka absolūti pie visa ir vainīgi palestīnieši, bet izraēļi ir svēti un tikai aizsargājas?

Un man gan šķiet, ka palestīniešu gadudesmitiem ilgā iznīcināšana labi atbilst genocīda definīcijai.