atiitis

Ukraina

Jul. 24., 2023 | 11:26 pm
No:: atiitis

Domāju moš ielikt šo Feisbukā, bet ko tur daudz depresēt tautu. Pietiks ar Tevi, mīļais lasītāj :)

Kad pirms gada ar Hamidu runāju par RU-UA karu, izteicu cerību, ka tas beigsies 2024. gadā, jo pa 2023. gadu Rietumiem izdosies audzēt munīcijas un smagā bruņojuma ražošanas apjomus, un viņi spēs beidzot dot Ukrainai pietiekošu atbalstu, lai uzvarētu.

Tagad, ja kāds man jautātu to pašu, teiktu, ka šis karš ies vismaz līdz 2030. Rietumi ir skaidri demonstrējuši, ka viņu plānos un/vai spējās (spējas nosaka arī politiskā griba) NAV Ukrainas uzvara tuvāko 2-3 gadu laikā. Ja vēlētāji ļaus, tad atkal taisīs kārtējo sasaldēto konfliktu. Bet ko gan citu gaidīt no dekadentām kultūrām. Ne jau iniciatīvu vai uzdrīkstēšanos.

Vienīgā cerība ir, ka Krievijas Pidarācijas režīms pats sevi nejauši iznīcinās, kad uzkrās kritisku apjomu ar kara spriedzes radītu disfunkciju un konfliktu starp elitēm.

Vispār nesaprotu, kāpēc kāds krievijas pilsonis, lai kur vinš dzīvotu, vēl atbalsta šo režīmu. Kāpēc vēl eksistē tāda lieta kā vatņiki. putina būtiskākais sasniegums, vismaz pēdējo desmit gadu laikā, ir tas, ka ar katru nākošo gadu, pasaulē arvien vairāk ienīst krievus. Nesaku, ka tas ir mērķis, uz kuru viņš gāja apzināti. Ticamāk, ka tā ir nejauša blakne. Lai vai kā, tas ir viņa lēmumu un rīcības nozīmīgākais efekts, jo ikdienā ietekmē viņa valsts iespējamo attīstības trajektoriju, visus viņa pavalstniekus, diasporu un pat krieviski runājošus cittautiešus.

Nupat video no Moldovas, kur ārsts atsakās operēt vēzi sievietei, jo viņa ir etnisks krievs. Šajā pat nedēļā video no Kazahstānas, kur ārste atsakās pieņemt bērnu, jo mamma no Krievijas. Reti kuram vēl ir spēks vai vēlme tērēt enerģiju, lai prātotu, cik labs vai slikts ir tas krievijas pilsonis, kas nonācis viņa priekšā. Prasīt, ko viņš darīja pēdējos astoņus gadus, kamēr viņa tautieši laupīja Donbasu. Jautāt, kam pieder Krima, Čečenija, Piedņestra utt, un skatīties kā tas nabags lokās un taisnojas, cenšoties neuzsprāgt no mentālās disonanses. Ja tu krievs, tad ņem savu problēmu un ej prom. Reku durvis. Man nav laika ar jums ņemties.

Nesen kādu krievu Ēģiptē saplosīja haizivs. Nezinu kā jūsu burbuļos, bet manā tā bija pozitīva ziņa; iespēja radīt asprātīgas mēmes par starpvalstu attiecībām, garāmejot pasmieties, vai uzgavilēt haizivij. Reti kuru interesē, ko tas haizivs barotājs darīja pirms tam. Vai viņš atbalstīja joprojām notiekošo genocīdu pret ukraiņiem, vai, tieši otrādi, izbrauca no Krievijas, jo bija pret to. putina režīms ar ciniskiem meliem un agresiju, ko neatlaidīgi piekopj dienu no dienas, ir panācis to, ka cilvēki sagurst, un arvien biežāk izvēlas ērtu vispārinājumu, ka “krievs” = “fašists”. Diez vai ir daudz citu tautu, kas būtu novestas līdz tādai atstumtības pakāpei.

Mani “radi no laukiem” nesen stāstīja, ka vietējie pārmet, ka viņi ar savu krievvalodīgo palīgu runā krieviski. Viņš ir parasts Latvijas pilsonis, kurš ikdienā izvēlas runāt krieviski, bet tagad pat krievu valoda ir kļuvusi netīra. Tās ir putina politikas tiešas sekas, un potenciāls nebūt nav izsmelts. Ekstrēmisms turpinās augt, kamēr karš turpināsies. Nesaprotu, kāpēc lai kāds krievs fanotu par putinu, kurš tik ilgi un ar visiem sev pieejamiem milzu resursiem darbojas pret krievu tautas interesēm.

Pie tam, naids pret krieviem nenāk tikai no “ārzemnieku” puses. Skatoties abu pušu publicētos video no frontes un gūsta, no pašu krievijas kareivju runātā ir skaidrs, ka daļa tur ieradusies peļņā, citi atbraukuši, jo iebiedēti. Līķi paliek nenovākti vien pāris metrus no ierakumiem. Ievainotie, zinot, ka neviens viņus neglābs, nošaujas, vai uzspridzinās ar granātu zem zoda. Ja gribi saņemt naudiņu, tad lieki neriskēsi. Ja tevi te atdzina ar draudiem, tad kāpēc lai tu palīdzētu saviem apspiedējiem? Ja neatbalsti notiekošo, tad nejutīsi empātiju pret saviem tranšeju kaimiņiem, kuri te atbraukuši propagandas reibumā vai peļņā.

Nekas arī nebeigsies ar putina nāvi. Neredzu kuri varētu būt tie ārējie spēki, kas gribētu iet iekšā un sākt kārtot to miskasti. Tikmēr iekšējie spēki tādā naida, kara traumu un nihilisma piesātinātā vidē būs aizņemti ar citām lietām.

Aizvērta LV austrumu robeža būtu labs sākums, un tie, kas pret to iebilst, baidās sev atzīt, ka gan jau beigās nonāksim arī līdz pierobežas mīnēšanai, kur liksimies. Jautājums tikai, vai tūļāšanās rezultātā mīnēsim austrumos vai rietumos no Daugavpils.

Lai nebūtu tikai tukša īdēšana, lūk, aicinājums darboties. Jo ātrāk beigsies krievi, ko putins var sūtīt uz Ukrainu (vai ātrāk beigsies pats putins, ja atlikušie krievi izlems, ka negrib beigties putina dēļ), jo labāk mums visiem, tāpēc ziedojam Ukrainas spēkiem. Es, piemēram, ziedoju caur https://stopify.org.ua

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: