atiitis

Atpakalj no Vaacijas

Maijs. 10., 2012 | 11:09 am
No:: atiitis

5 dienu Vaacijas trips beidzaas, kad vakar Ryanair lidmashiina muus ielidinaaja atpakalj Riigaa. Shis bija pirmais celjojums, ko veicu kopaa ar koleegjiem, un tas bija lielisks!

Pirmkaart jau muusu grupa - viens no koleegjiem ir org.friiks, kursh visu jau siikumos bija saplaanojis meenesi pirms brauciena, taapeec nebija neviens briidis, kad mees nezinaatu kur atrodamies, un kur tagad jaaiet, lai nokljuutu kkur citur. Pie tam, vinjsh pats pirms laika bija tajaa regjionaa dziivojis, taa ka izpalika taadi parastie celjojuma stresa ceelonji kaa iedziljinaashanaas vieteejaa sab.transporta misteerijaas. Valodas barjera arii paaraak netrauceeja, jo viens koleegjis vaaciski runaaja labi, otrs runaaja labi, kad bija labi iereibis, un mees visi to valodu labi saprataam. Pat kad veicaam nelielu detouru uz Franciju (Strasbuuru), muusu grupas poliglots veiksmiigi tika ar visu galaa.
Nu un otrs koleegjis ir izklaides friiks ar lielisku humora izjuutu, taapeec izpalika arii garlaiciiba.

Abi atraciju parki bija viss, ko vareejaam veeleeties. No saakuma bijaam ieksh Europa park, kur gan bija jaastaav garaas rindaas (bija saulaina piektdiena), taa ka paspeejaam tik vien kaa vienreiz izbraukt ar visiem interesantaakajiem raidiem. Viens no tiem, milziigs rollercoaster vaardaa SilverStar, gan sabaidija mani, bet nenozheeloju, ka attureejos, jo peec izbrauciena ar to, viens koleegjis suudzeejaas par muguras saapeem, bet otram asinjoja deguns. Man pilniigi pietika ar otru ekstreemaako izklaidi parkaa - Gazprom sponsoreeto BlueFlame coasteru, kuraa cilveeki saaka kliegt jau briidii, kad tas starteeja (aatrums bija negaidiiti... labs), un kur prikola peec uz ekraaninja tavaa priekshaa raadijaas, kaa tajos liesu shkjaidoshajos pagriezienos un cilpaas neveseliigi mainaas tavs pulss.
Otru parku (Movie Park Germany) apmekleejaam otrdienaa, taa ka tur rindas nebija. Vareejaam liidz nelabumam izbraukt visu ko vien gribeejaam, cik reizes vien gribeejaam. To arii darijaam liidz pilniigam sagurumam. Noskatiijamies arii vairaakus pavisam ne sliktus shovus. Vecpuishballes gumijleekshanas pasaakums man veel joprojaam ir spilgta atminja, taapeec izvairijos no iespaidiigi augstaa briivaa kritiena tornja. Uz sho parku bijaam nopirkushi all-inclusive biljetes, taa ka vareejaam eest un dzert par briivu, ko arii darijam neveseliigos apjomos, lai maksimaali atsistu biljetes cenu. Kaadu laiku vairs nevareeshu paskatiities uz hamburgeriem.

Izbaudijaam arii iespeeju lietot alkoholu publiskaa telpaa. Nezinu, vai Vaacijaa tas ir aizliegts vai nee, bet neviens mums neaizraadija par alus trektereeshanu sab.transportaa un ielaas. Muusu organizatoriskais koleegjis gan bija visai atturiigs, bet es nespeeju tikt liidzi Didzim, kura maksimalaa alus kapacitaate droshvien tuvojas bezgaliibai. No kkaadas eedamaas vai dzeramaas huinjas pat noraavos vieglu alergjiju un vairaakas reizes mani glaaba org.koleegja veederzaales.

Nu un protams celjoshana kaa taada. Nekad veel nebiju bijis Francijaa, par kuru man radaas labs iespaids - Strasbuura, lai arii noteikti nav nekas sevishkjs saliidzinaajuma ar galvenajaam FR tuurisma vietaam, tik un taa likaas aciim ljoti tiikama pilseetinja, it sevishkji peec dziivoshanaas pa Vaacijas peleeciigajaam un industriaali utilitaarajaam apdziivotajaam vietaam. Man pirmo reizi paraadijaas doma, ka vajadzeetu apskatiit arii Pariizi. Arii brauciens ar vilcienu gar Reinas liikumotajiem un paarsteidzoshi staavajiem krastiem bija vizuaali iespaidiigs. Pilns ar smukiem piekrastes ciemiem, kuros starp maajaam slejas senas bazniicas un bish augstaak pakalnaa obligaati ir arii pils vai pilsdrupas.
Un, runaajot par vizuaali tiikamiem skatiem, meitenes! Wow, Vaacijaa ir tik smukas meitenes! Beidzot sapratu kaa juutas kaads no tiem dzhekiem, kuri ik pa laikam juusmo par LV meiteneem - uz ielas (un visur citur) jutos like a kid in a candy store! Vakaraa seezhot baaraa nozheeloju, ka manas valodas zinaashanas ir paaraak nabadziigas, lai ar kaadu iepaziitos. Le sigh.

So jaa, laiks bija labs, nauda neizteereejaas vairaak kaa bija plaanots, no sirds izatrakteejos abos atrakciju parkos un vispaar lieliski pavadiju laiku. Tagad atpakalj pie 150 neizlasiitiem meiliem un manaa prombuutnes laika piedegushajaam darba probleemaam.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: