14 Februāris 2009 @ 20:29
 
Vakardienas citāts no rasēšanas lekcijas:
"Pasniedzējs: "Es te tā sēdēju bibliotēkās un izdomāju jautājumu - kurš ir pasaules labākais dizaineris?"
Krievu puse gandrīz vienā balsī: "Bog." (resp. Dievs)"

Un tagad īss kopsavilkums par vakardienas un šodienas lekcijām:

Vakardien rasēšanā bija jāatrāda savs istabas rasējums. Visiem - katram pa vienam ejot pie pasniedzēja. Mans mērogs bija 1:50. Par mēroga izteikšanu īsti nebija skaidrības, bet kāmēr pārējie rādīja, pēc pasniedzēja izteiktajiem komentāriem par mērogiem, pieleca, kā jāizsaka, bet, saprotamā valodā runājot, 1 mm dabā ir 2 cm uz papīra. Vienīgā piezīme bija par plānajām sienām. Droši vien pārzīmēšu savu darbu, lai ir viss perfekti, bet prieks, ka pareizi.
Otra lekcija bija mākslas vēsture pie Borga. Interesanti stāsta, kā vienmēr.

Šodien kārtējais agrais rīts.
Zīmēšanā - uzstādījums: nošķelts cilindrs, kubs un paralēlskaldnis ar izvirzījumu. Un tas viss bija jāzīmē uz A2. Protams, ka mani ļoti kritizēja kā jau vienmēr, pat dabūju pārsēsties, lai nav tiešā perspektīva, bet tagad jūtos daudz pārliecinātāka par sevi, jo ļauj vispirms brīvi ieskicēt kontūras un pēc tam, mērot pārbaudīt, nevis otrādāk kā pirms tam bija jādara. Nākamajā lekcijā būs jāēno - gād. :D
Otrā lekcija - kompozīcija. Bildītes. Nekas tāds, jāsāk skicēt uzmetumi pirmajai planšetei, lai nav viss pēdējā momentā.
Trešā lekcija - gleznošana. Šodien krāsojām ar guašām gaišos - tumšos laukumus, vēsos - siltos. Nepabeidzu, bet kopumā - labi. Pasniedzēja ir jauka un par manu aizkrāsojumu teica - labi, tikai divās vietās teica, ka varētu būt mazliet savādāk.
Ceturtā lekcija - iepazīšanās ar AutoCad. Man tikai nav skaidrs, kas būs skatē. Pagaidām par to pasniedzējs neko nesaka. Programma izskatās nopietna.

Ir problēmas ar informatīvo praksi. Paņēmu grāmatu latv.val. Ar Fine Reader skaisti tiek sakropļots teksts. Ieskenētais 3 stundu darbs kaķim zem astes, jo programma pieprasa vismaz 600 dpi izšķirspēju, bet man bija ieskenēts uz 300 dpi, tādējādi programma nespējot nolasīt smalko tekstu. Tagad esmu ieskenējusi tikai 1/3 no visa apjoma, nemaz nerunājot par apstrādi. Deadline: 20.02.2009. Hmm...
Tags: ,